Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Przygasanie podświetlenia
gustaw - 21-01-2010, 19:38 Temat postu: [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Przygasanie podświetlenia Witam.Nie dawno kupiłem MSS i mam pytanie a mianowicie,czy to normalne,że przy rozruchu silnika gaśnie wyświetlacz komputera?,po uruchomieniu silnika wyświetlacz znowu świeci normalnie.
KAWA - 21-01-2010, 19:56
Tak to norma jest.
Jak wlaczysz swiatla to tez podswietlenie zegarow i wyswietlacza sie zmienia, jest ciemniejsze.
gustaw - 21-01-2010, 20:07
Dzięki za wyjaśnienie.
halbog - 22-01-2010, 11:50
gustaw napisał/a: | że przy rozruchu silnika gaśnie wyświetlacz komputera?, |
Tak, cały prąd jest kierowany do rozruchu silnika.
Pozdrawiam
Bogdan
Manuela - 22-01-2010, 12:44
To że przy rozruchu gaśnie komputer, było dla mnie logiczne. Martwiło mnie za to przygasanie i rozjaśnianie wyświetlacza przy włączaniu/wyłączaniu świateł.
Uspokoiliście mnie więc, za co dziękuję
Moominek - 22-01-2010, 12:52
Jasność podświetlenia wyświetlacza po włączeniu świateł mijania można regulować
Wcisnąć przycisk nie opisany (skrajny lewy) i H. Pokaże się wskaźnik jasności. Przycisk H działa jak "+", M jak "-" lub odwrotnie
Wciśnięcie przycisku nie opisanego i M powoduje wejście do menu ustawień wyświetlacza, np. zmiana jednostki z km na mile lub zamiast średniego spalania, średni dystans na 1 litrze paliwa.
Jest jeszcze tajemnicza kombinacja, która powoduje wyświetlenie napisu MGX, znaczenia nie znam
Generalnie przy rozruchu silnika wyłączanych jest kilka urządzeń w celu zmniejszenia poboru prądu z akumulatora, i tak np.: wentylator, klima, radio, wyświetlacz, milkną
Manuela - 22-01-2010, 12:53
Moominek napisał/a: |
Generalnie przy rozruchu silnika wyłączanych jest kilka urządzeń w celu zmniejszenia poboru prądu z akumulatora, i tak np.: wentylator, klima, radio, wyświetlacz, milkną |
Generalnie taki wypas to miałam już w swoim Sportingu
Moominek - 22-01-2010, 13:00
Manuela napisał/a: | Generalnie taki wypas to miałam już w swoim Sportingu |
W corsolocie nie miałem i pierwsze odpalenie spejsa i.. kurde coś nie działa!
drtymf - 22-01-2010, 15:24
Moominek napisał/a: |
Jest jeszcze tajemnicza kombinacja, która powoduje wyświetlenie napisu MGX, znaczenia nie znam
|
Link
W tym temacie opisane co, jak i co znaczy.
xjacobs - 23-01-2010, 12:55
gustaw, kliknij "pomógł" osobie, która pomogła rozwiać Ci wątpliwości
|
|
|