To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Przygasanie podświetlenia

gustaw - 21-01-2010, 19:38
Temat postu: [MSS 1.6] [ELEKTRYKA] Przygasanie podświetlenia
Witam.Nie dawno kupiłem MSS i mam pytanie a mianowicie,czy to normalne,że przy rozruchu silnika gaśnie wyświetlacz komputera?,po uruchomieniu silnika wyświetlacz znowu świeci normalnie.
KAWA - 21-01-2010, 19:56

Tak to norma jest.
Jak wlaczysz swiatla to tez podswietlenie zegarow i wyswietlacza sie zmienia, jest ciemniejsze.

gustaw - 21-01-2010, 20:07

Dzięki za wyjaśnienie.
halbog - 22-01-2010, 11:50

gustaw napisał/a:
że przy rozruchu silnika gaśnie wyświetlacz komputera?,

Tak, cały prąd jest kierowany do rozruchu silnika.
Pozdrawiam
Bogdan

Manuela - 22-01-2010, 12:44

To że przy rozruchu gaśnie komputer, było dla mnie logiczne. Martwiło mnie za to przygasanie i rozjaśnianie wyświetlacza przy włączaniu/wyłączaniu świateł.

Uspokoiliście mnie więc, za co dziękuję :thumbleft:

Moominek - 22-01-2010, 12:52

Jasność podświetlenia wyświetlacza po włączeniu świateł mijania można regulować :)
Wcisnąć przycisk nie opisany (skrajny lewy) i H. Pokaże się wskaźnik jasności. Przycisk H działa jak "+", M jak "-" lub odwrotnie ;)
Wciśnięcie przycisku nie opisanego i M powoduje wejście do menu ustawień wyświetlacza, np. zmiana jednostki z km na mile lub zamiast średniego spalania, średni dystans na 1 litrze paliwa.
Jest jeszcze tajemnicza kombinacja, która powoduje wyświetlenie napisu MGX, znaczenia nie znam :)
Generalnie przy rozruchu silnika wyłączanych jest kilka urządzeń w celu zmniejszenia poboru prądu z akumulatora, i tak np.: wentylator, klima, radio, wyświetlacz, milkną ;)

Manuela - 22-01-2010, 12:53

Moominek napisał/a:

Generalnie przy rozruchu silnika wyłączanych jest kilka urządzeń w celu zmniejszenia poboru prądu z akumulatora, i tak np.: wentylator, klima, radio, wyświetlacz, milkną ;)

Generalnie taki wypas to miałam już w swoim Sportingu 8)

Moominek - 22-01-2010, 13:00

Manuela napisał/a:
Generalnie taki wypas to miałam już w swoim Sportingu 8)

W corsolocie nie miałem i pierwsze odpalenie spejsa i.. kurde coś nie działa! ;)

drtymf - 22-01-2010, 15:24

Moominek napisał/a:

Jest jeszcze tajemnicza kombinacja, która powoduje wyświetlenie napisu MGX, znaczenia nie znam :)

Link

W tym temacie opisane co, jak i co znaczy.

xjacobs - 23-01-2010, 12:55

gustaw, kliknij "pomógł" osobie, która pomogła rozwiać Ci wątpliwości :)