Mazowieckie - Blacha do zrobienia
Marcus65 - 23-01-2010, 04:29 Temat postu: Blacha do zrobienia Witajcie!
Szukam blacharza w okolicy DC, który podejmie się reanimacji mojego Pajero. W czym rzecz... Mój Misiek (Pajero II, '96) wymagał odrestaurowania błotników i dopieszczenia ramy, bo ruda wdała się na szerokim froncie. No więc umieściłem go w warsztacie, który kiedyś tam zrobił mi Nissana po dużym dzwonie. I zrobił naprawdę na cacy. Ale czasy się zmieniają, ludzie też. Pan blacharz rozwalił mi Misia - powycinał tylne błotniki, przednie pozdejmował, wypatroszył całe wnętrze, po czym się zdematerializował. Przy czym otrzymał ode mnie błotniki do podmiany, zakupione zresztą u jednego z naszych kolegów z forum. A żeby dodać pieprzyku całej tej story, to Miś został oddany do onego warsztatu w sierpniu 2008 roku. Tak tak, oczy Was nie mylą - dwa tysiące óśmego. I Miś stoi w tym warsztacie, w którym zamieszkuje pan ojciec pana blacharza, ale on ma wszystko w dużym poważaniu. Nawet powiedział mi, że powinienem się cieszyć, że autko nie stoi na zewnątrz... Jego szczęście, że jestem człowiekiem spokojnego usposobienia.
Rzeczoznawca z PZM określił naprawę z obecnego stanu na 8.000 zyla. No i pewnie dałbym radę moją ślubną namówić, żeby tyle kasiory wybecylować - sprawa jest, oczywiście, w sądzie i raczej jesteśmy pewni wygranej. Czy komornik wyciągnie tę kasę z tego syna, to inna rzecz. Póki co zależy mi na tym, żeby znaleźć kogoś, kto podejmie się wyprowadzenia mojego Miśka z niebytu.
Jeśli ktoś byłby tu zainteresowany, to służę fotkami.
Pozdro
Marcus
hubert_galant - 23-01-2010, 11:36
a możesz podać adres?? to będziemy wiedzieli kogo omijać współczuje (
pestek - 24-01-2010, 00:55
hubert_galant napisał/a: | a możesz podać adres?? to będziemy wiedzieli kogo omijać... | Ponieważ rozważam jeszcze wybór zakładu który ma robić mojego to jestem również żywo zainteresowany.
hubert_galant - 25-01-2010, 09:34
pestek napisał/a: | hubert_galant napisał/a: | a możesz podać adres?? to będziemy wiedzieli kogo omijać... | Ponieważ rozważam jeszcze wybór zakładu który ma robić mojego to jestem również żywo zainteresowany. |
miałem znajomego który dobrze robił ale go przymknęli za wykrycie przestępstwa (naciąganie firm ubezpieczeniowych ) nie wiem czy jego syn dalej prowadzi ten warsztat, musiałbym podjechać. jak coś to dam znać
ApAcHoS - 25-01-2010, 19:37 Temat postu: Re: Blacha do zrobienia Marcus mam kogoś sprawdzonego w Wołominie więc zapraszam
Marcus65 - 27-01-2010, 00:40
Ten warsztat właściwie już nie pracuje. Jak pisałem, blacharz się rozpłynął w porannej mgle. Więc i tak nikt Wam autka do roboty tam nie przyjmie. Ale na wszelki wypadek... KEG Auto Serwis, Łagiewnicka 25 (Pyry).
Pozdro
Marcus
P.S. Jestem na tropie. Jak dociągnę sprawę, to się podzielę namiarami
jOkerek - 21-02-2010, 18:13
rowniez i ja moge pomoc - moj mistrz blacharz / lakiernik lokalizuje sie w Borzecinie Duzym (przedluzenie ulicy górczewskiej) napewno pomoze i nic nie zepsuje za co wlasna glowa gwarantuje
Piwor - 22-02-2010, 07:29
jOkerek, dasz konkretne namiary, nazwisko gościa?
jOkerek - 22-02-2010, 16:51
Piwor, mistrz lakiernik ARTUR - 603391580 - dzwoniac prosze sie powolywac na jokera (moze przyspieszy termin realizacji zamowienia chociarz nie musi gdyz na jej brak nie narzeka )
dla zdecydowanych adres bedzie podawal telefonicznie Artur
|
|
|