Komputery, RTV, AGD, Komorki - Wirusy
Anonymous - 16-09-2006, 22:08 Temat postu: Wirusy No więc mam następujący problem.
Używam programu Spybot serch and destroy i znalazł mi kilka wirów. Podobno program usuwa pliki rejestru i potrafi uszkodzić kompa ale mi się to nigdy nie zdażyło.
Po ostatnim skanie w liście znalezionych problemów jest zakładka: "Microsoft Windows Security Ceneter_Disabled" gdy otwieram zakładkę pojawia mi się plik rejetru o ścieżce: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc\Start!=W=2
Nie wiem co z tym zrobić.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
arekp - 16-09-2006, 22:36
Ja polecam przeznaczyc raz ~150 zl a pozniej ~100 zl na program antywirusowy i postawic na zabezpieczenie a nie leczenie.
Osobiscie uzywam Kaspersky Anti-Virus Personal Pro ale mozna kupic tansza paczke (~150zl) bez Pro, ktore daje glownie 2 licencje.
Anonymous - 16-09-2006, 22:58
No mam kasperskiego a dokładniej mam Kaspersky antyvirus 6.0 no ale jak widać nie bardzo zadziałał.
Hubeeert - 16-09-2006, 23:00
zapuść sobie skaner on-line ze strony www.mks.com.pl
Nie skanuje tylko archiwów.
Anonymous - 16-09-2006, 23:10
Hubeeert napisał/a: | zapuść sobie skaner on-line ze strony www.mks.com.pl
Nie skanuje tylko archiwów. |
... i wymaga I.E. <- takze odpada
arekp - 16-09-2006, 23:12
Jesli juz on-line to mozna dodac tez Pande. klik Po lewej jest 'Panda Active Scan' - podobnie jak MKS dziala tylko w przegladarkach IE.
Hubeeert - 16-09-2006, 23:14
IE każdy w systemie Windows ma o ile się nie postarał żeby odinstalować co proste nie jest. Wystarczy Start/Uruchom/i wpisać iexplore.exe a się uruchomi.
adams12, nie odpada tylko trzeba wiedzieć co i jak
arekp - 16-09-2006, 23:14
adams12 napisał/a: | ... i wymaga I.E. <- takze odpada |
Dlacego mialby odpasc? Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa.
Hubeeert - 16-09-2006, 23:17
arekp napisał/a: | Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa. |
Ty i ja również
Anonymous - 16-09-2006, 23:18
Hubeeert napisał/a: |
adams12, nie odpada tylko trzeba wiedzieć co i jak |
hehe - chyba nie wiem arekp napisał/a: |
Dlacego mialby odpasc? Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa. |
w mozilli wyrzuca blad - brak I.E. - wiec nie chce skanowac. ja tam nie wnikalem co i jak
dobranoc
Hubeeert - 16-09-2006, 23:22
adams12 napisał/a: | hehe - chyba nie wiem |
sądzę że większość użytkowników Winzgrozy ma problemy z podstawowymi funkcjami systemu. Tego gdzie znaleźć IE po zainstalowaniu Maxthona dowiedziałem się sam metodą prób i błędów
Pozdrawiam i dobranoc.
arekp - 16-09-2006, 23:39
adams12 napisał/a: | w mozilli wyrzuca blad - brak I.E. - wiec nie chce skanowac. ja tam nie wnikalem co i jak |
Cytat: | Skaner on-line do prawidłowego działania wymaga aktualnej wersji przeglądarki Internet Explorer (w wersji 6.0 i SP2) lub Internet Explorer 7beta. |
[ Dodano: 16-09-2006, 23:40 ]
Hubeeert napisał/a: | sądzę że większość użytkowników Winzgrozy ma problemy |
... z czytaniem komunikatow
Przepraszam za chamskie ciecie Twojej wypowiedzi ale tylko to mi bylo potrzebne do przekazania mysli
[ Dodano: 16-09-2006, 23:42 ]
Hubeeert napisał/a: | arekp napisał/a: | Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa. |
Ty i ja również |
Wiem, ale zastanawialem sie w czym mialby byc problem z uzywaniem antywirusa wymagajacego do pracy IE skoro jeden i drugi maja go w zasiegu myszki.
Hubeeert - 17-09-2006, 00:07
arekp napisał/a: | Przepraszam za chamskie ciecie Twojej wypowiedzi ale tylko to mi bylo potrzebne do przekazania mysli |
Anonymous - 17-09-2006, 01:31
No dobra pogadaliście sobie
A czy ten plik rejestru mam wywalać czy co?
Anonymous - 17-09-2006, 07:11
dobra, wyspalem sie i wytrzezwialem wiec teraz napisze
arekp napisał/a: | Hubeeert napisał/a:
sądzę że większość użytkowników Winzgrozy ma problemy
... z czytaniem komunikatow |
Arku otoz, wiem doskonale gdzie jest IE, lecz uzywam na codzien mozilli i zablokowalem calkowicie dostep do polaczenia dla programu glownego ie - dlaczego? dla swietego spokoju. z mojego kompa korzystam nie tylko ja ale rowniez i moj ojciec nie tak obeznany w technologii. i jezeli skaner antywirusowy wymaga odemnie zebym zmienial teraz swoje zabezpieczenia, to mi sie zwyczajnie nie chce
arekp napisał/a: |
Wiem, ale zastanawialem sie w czym mialby byc problem z uzywaniem antywirusa wymagajacego do pracy IE skoro jeden i drugi maja go w zasiegu myszki. |
w tym ze nie jest to problem ale nie czuje tak silnej potrzeby akurat uzywania mksa zeby sie bawic za kazdym razem z odblokowywaniem tak samo jak nie wszedlbym do klubu w ktorym wymagaliby odemnie zebym za kazdym razem skapetki na wejsciu na lewa strone przelozyl i zalozyl na uszy
pozdrowka Panowie
|
|
|