Galant - Ogólne - Podgrzewane lusterka - czy kradną
Anonymous - 17-09-2006, 10:16 Temat postu: Podgrzewane lusterka - czy kradną ponieważ nie parkuje w garażu ani na parkingu strzeżonym nasuwa mi się pytanie o wkłady w lusterkach, lusterka są podgrzewane i w ten sposób mogą być łatwym konskiem dla złodziei.
Zastanawiam czy nie oznaczyć szkieł kodem w celu zniechęcenia.
Czy ktoś z użytkowników spotkał się z kradzieżą wkładów, jaka jest cena wkładów
Anonymous - 17-09-2006, 10:29
wiesz, kradna pewnie a VW, Audi czy czyms takim gdzie popyt na tego typu czesci jest wiekszy.
z mitsu raczej nie dziabna Ci lusterek - chyba ze na czyjes wyrazne zamowienie,
ale raczej bym sie nie martwil. mam podgrzewane i jeszcze nikt sie na nie nie zasadzil
tomusn - 17-09-2006, 13:20
bele napisał/a: | jaka jest cena wkładów |
wkład nieoryginalny: 25 zł, mata grzewcza: 10-12 zł
lusterko całe (z obudową) z giełdy: 100-200? (handlarze są porąbani)
roch_27 - 17-09-2006, 16:57
Od ponad roku parkuję "pod chmurką" i odpukać nie miałem próby kradzieży wkładów
pozdro
kochajj - 17-09-2006, 18:46
ja równiez kłopotów nigdy nie miałem... raczej nie kradną nic z tych aut...
Anonymous - 17-09-2006, 22:26
kochajj napisał/a: | ja równiez kłopotów nigdy nie miałem... raczej nie kradną nic z tych aut... |
cieszy mnie to, dlatego też nie wybrałem a6 w kombi badź t4 w 2.5 tdi, bo by nie postał tak jak mitsu
macia - 18-09-2006, 20:49
Moje zwierciadełka też narazie nie zmieniły właściciela. Prędzej koła mogą stać się łupem, bo oponę można dopasować a i felga ma swoją cenę...
Anonymous - 25-10-2006, 20:10
Mnie nie ukradli tylko stłukli
Anonymous - 25-10-2006, 20:22
u mnie narazie zawsze wszystko pozostaje w takim stanie i w takiej ilosci jak wracam do auta jak przed zaparkowaniem oby sie to nie zmienilo
akbi - 26-10-2006, 08:18
Myślę, że akurat w tej kwestii mamy w miarę spokój. Nasza marka jest wystarczająco mało chodliwa, że byle handlarzy go nie zwinie, ani też nie obrobi z np. lusterek.
Chyba, że tak jak napisał adams12,, będzie to kradzież na zlecenie.
Gorzej Mozę być z kołami, te niestety pasują do jeszcze paru marek samocodów.
Anonymous - 12-04-2007, 00:12
mi tydzien temu nie pykło no i moj gal został pozbawiony lusterka samego wkładu. i mam problem samo szkiełko da sie dokupic ale bez plastiku montazowego. wiec chyba bede musiał kupic całe lusterko. Na allegro Uzywane 200 zł Nowe 195 zł na szrocie 150 zł
swinks_UK - 13-04-2007, 13:09
A mnie kilkakrotnie tłukli same szkiełka. Taki głupi zwyczaj nocny (piątek/sobota) w UK, że młodzież tłucze lusterka w autach zostawionych na ulicy.
Więc mam pytanko szczegółowe: ile w Polsce chodzą same szklane wkłady z matą podgrzewającą. I czy ktoś robi też wysyłkę zagraniczną. Tu w UK poza samym ASO takich wkładów tutaj nie można dostać, a w ASO kosztują więcej niż całość ze szrotu (50 - 70 GBP). Zresztą na szrotach przez pomyłkę już raz dostałem lusterko z Gala poprzedniej wersji.
I w zasadzie to tyle tylko potrzebuję, bo dalej to już można samemu przełożyć do rozbitka. A zapasik wkładów (preferowana lewa strona - w UK strona pasażera) by podziałał kojąco na me serce...
Anonymous - 13-04-2007, 16:01
swinks_UK, nie wiem jak z wysylka za granice ale na alegro sferyczne lusterko plus podgrzewana mata prawe lub lewe 35 zł.
Ale niestety jak twierdzi <tomusn> nie da sie kupic wkładu całego(plastiku montazowego+ szkło), niektorzy potrafia tylko wkrecac a nie pomagac.
|
|
|