Sigma/Diamante Techniczne - Wymiana tłumika - Sigma
Anonymous - 17-09-2006, 12:45 Temat postu: Wymiana tłumika - Sigma Witam!
Możecie polecić jakieś marki i parametry (wymiary) tłumików jakie można montować do sigmy kombi?
Szukam czegoś "nie seryjnego" i nie mam pojęcia jak dobrać pasujący tłumik...
Hubeeert - 17-09-2006, 19:34
Zrobić na zamówienie z Kwasówki - ładnie wypolerowany będzie wyglądał jak milion dolarów i na 100% juz nigdy nie będziesz miał problemów z tylnym tłumikiem
BUBU - 17-09-2006, 23:30
Hubeeert napisał/a: | Zrobić na zamówienie z Kwasówki - ładnie wypolerowany będzie wyglądał jak milion dolarów i na 100% juz nigdy nie będziesz miał problemów z tylnym tłumikiem |
Hubeeert , żeby tłumik był wieczny to wypełnienie też by trzeba było z kwasówki zrobić
Hubeeert - 18-09-2006, 11:49
a jak myślisz jaką "watę" się tam wsadza? Taką jak na ocieplenie domu?
Anonymous - 18-09-2006, 18:37
Tłumik jest ccyba ok, jedynie coś mi "pyka" ale to chyba jakaś nieszczelnośc na dolocie + zawieszenie rury na końcówce ptrzed tłumikiem.
Chciałem wogule wymienić cały tył na jakiś bardziej "wypasiony", ale nie wiem co wybrać... Chciałbym zachowac zdrowy umier, między sprawnością a estetyką...
BUBU - 18-09-2006, 23:03
Hubeeert napisał/a: | a jak myślisz jaką "watę" się tam wsadza? Taką jak na ocieplenie domu? |
Hubeert wiadomo że stalową , może trochę niefortunnie się wypowiedziałem , chodzi generalnie o to że wypełnienie jest najszybciej zużywającym się elementem tłumnika.
Pozdrowienia
Hubeeert - 19-09-2006, 07:55
BUBU, ja dostałem na swój tłumik 5 lat gwarancji w www.El-Tec.pl zapłaciłem tyle ile było ustalone, robota była wykonana w terminie, zgodnie z zamówieniem i dostałem fakturę.
Czasem nie warto oszczędzać
BUBU - 19-09-2006, 15:17
Hubeeert napisał/a: | BUBU, ja dostałem na swój tłumik 5 lat gwarancji w www.El-Tec.pl zapłaciłem tyle ile było ustalone, robota była wykonana w terminie, zgodnie z zamówieniem i dostałem fakturę.
Czasem nie warto oszczędzać |
Hubeeert El-tec daje 4 latka gwarancji , ile km można na nim przejechać to raczej nie chcą się wypowiadać , do wypełnienia stosują jakieś tworzywo (nie pamiętam nazwy) a swoją drogą to optycznie ich tłumiki wyglądają bardzo ładnie
Co do wypełnienia z wełny stalowej to kiedyś dość mocno drążyłem ten temat, jak to wygląda to zajrzyj
http://www.dbw.pl/dbw-pl/...t=z160704190637
Pozdrowienia
Hubeeert - 19-09-2006, 23:17
BUBU, jak chesz wiedzieć wszystko to zadzwoń do P. wojtka - to bardzo fajny gość.
A swoje zabawy z wydechem opisałem w Historii mojego upartego Miśka
Anonymous - 24-09-2006, 02:14
Po małych modyfikacjach, pasował będzie tłumik od niemal każdej starszej trzylitrówki, no może z wyjątkiem audi Generalnie miejsca jest dużo, więc swobodnie możesz poszukiwać pod katem jak najmniejszego wydatku. I tak na przykład możesz przerobić tłumiczek od Omegi MV6, zresztą wybór tłumików na rynku jest dziś ogromny. Zwróć też uwagę na producenta (byle nie rzemieślnik) i okres gwarancji - zazwyczaj te dwa aspekty są wytyczną jakości produktu...
pozdrawiam.
Anonymous - 24-09-2006, 21:09
Narazie zostanę przy tym któy mam, nie wiem czy to buczenie jest niepożądane czy każda sigma tak pyka, ale ogólnie nie chałasuje i puki co chyba dam sobie spokój z wymianą.
Poprawiłem zawieszenie tłumika w warsztacie (pospawali mi go) i narazie będę tak jeździł.
|
|
|