To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Historia waszych nicków

maxwell61 - 12-12-2007, 20:35
Temat postu: skąd takie nicki ???
Witam. Tak sobie pomyślałem, że skoro już tak dużo wiemy, lub mniej :D , o sobie to może miałoby szanowne grono ochote na rozszyfrowanie swoich nicków :mrgreen: i przedstawieniu ich historii ogółowi "przy korycie" i nie tylko :finga: ... nie pisze tutaj o nickach typu marcin1 itp. chociaż jeśli jest z czymś szczególnym związnane to dlaczego nie :oops:

maxwell61 - nick wziął nazwę od GÓR MAXWELLA na Wenus. Dodam, że jest to jedyna nazwa męska na tej plancie, jako że jest ona całkowicie pośwęcona kobietom :p ... nic piękniejszego jak być sam a wokół ... :D a 61, bo kiedyś gdzieś się logowałem i taki mi przynano nr 61 :D i tak zostało...pozdrawiam[/b]

Anonymous - 12-12-2007, 22:00

Taki temat już jest na forum :wink:
maxwell61 - 12-12-2007, 22:13

gdzie? :(
akbi - 13-12-2007, 08:48

akbi - AreK BuczyńskI :wink:
Grześku - 13-12-2007, 10:56

akbi napisał/a:
akbi - AreK BuczyńskI :wink:

to ja bym miał Gzzi :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 13-12-2007, 11:02

a ja Rłdi :P
Efa! - 13-12-2007, 11:37

A ja mam Efa!, bo tak mnie wołają :)
Anonymous - 13-12-2007, 12:18

idąc tokiem Arka miałbym RWSI (rebelianckie wiejskie służby ingerencyjne) (RadosłaW SikorskI)
a tak serio to po prostu Rados od Radosław . Tak mówią do mnie wszyscy, chyba tylko oprócz rodziców ;)

Anonymous - 13-12-2007, 12:37

skrót od dwóch pierwszych liter dwóch imion i nazwiska :biggrin:
gulgulq - 13-12-2007, 12:44

tia:
gul gul - wiecie z czym sie kojarzy :) :)
a "q" doszło jak się zakrztusiłem :P :P :P :P

oczywiscie chodzi o picie mleka :)

inferno - 13-12-2007, 12:50

Bo we mnie jest piekło :twisted:
Tak naprawdę już nie pamiętam szczegółów genezy, ale ktoś, kiedyś z jakichś względów tak mnie nazwał, reszta podchwyciła i tak zostało.

szczeslaw - 13-12-2007, 13:52

To i ja napiszę, bo wiele osób nie kojarzy i się dziwi :)
Szczęsław to po prostu moje imię :)

saphire - 13-12-2007, 14:11

kiedyś w początkach internetu miałem inne ksywki az do momentu gdy w pewnej rozgrywce karcianej w rozbieranego pokerka w pewnym żeńskim akademiku nie pozostało mi postawić już nic innego oprócz... nicka no i niestety płeć piękna miała więcej szczęścia tak więc nick został przegrany i należało wybrać inny - piękne panie orzekły że powinienem był przeprowadzić analizę statystyczną rozgrywek i nie przegrał bym nicka a idąc tym tropem obficie procentowo wspomaganym doszliśmy do projektu:

http://en.wikipedia.org/wiki/SAPHIRE

Oczywiście to wszystko mogło być jeszcze trochę inaczej aczkolwiek już dokładnie juz nie pomnę tych faktów z zamierzchłej przeszłości :badgrin: :badgrin: :badgrin: - może było tak a może inaczej :rolleyes:

[ Dodano: 13-12-2007, 14:21 ]
Najprawdopodobniej akronim oznacza:

S.A.P.H.I.R.E. : Synthetic Artificial Person Hardwired for Immediate Repair and Exploration

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :finga:

Anonymous - 13-12-2007, 14:28

nick z boiska koszykarskiego..

na początku grałem jako "trójka" czyli na pozycji gdzie grał niemiecki zawodnik: Detlef Schrempf.. (zawsze kibicowałem w NBA Seattle SuperSonics)
ta ksywka przylgnęła do mnie po tym jak ktoś mnie nazwał (co było dla mnie nie lada zaszczytem): rośnie nam nowy Detlef Schrempf... Ale nie wyrósł. Potem przeniosłem się na pozycję drugą a potem zacząłem studia :badgrin:

i dziś koszykówkę tylko oglądam :)

Matejko - 13-12-2007, 17:11

Matejko - Mateusz - tata tak jakos zaczal i sie przyjelo :)