[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] na ile mniej wiecej oceniacie szkody
cyganz - 30-01-2010, 00:24 Temat postu: [CJxA] na ile mniej wiecej oceniacie szkody Witam, wczoraj miałem kolizje drogowa, koleś mi skasował colta
z optycznego wygladu wyglada na to ze tylko dzwi mam wgniecione i lusterko zlamane
na ile mniej wiecej oceniacie szkody ? drzwi praktycznie nie da się otworzyć wiec nie wiem czy coś tam jeszcze jest pogięte
robertdg - 30-01-2010, 00:41
Drzwi do wymiany, lusterko do wymiany, zawiasy od drzwi tez pewnie sie poddaly, drzwi zakleszczyly sie na zamku, malowanie drzwi obustronnie plus malowanie elementów osciennych co by uniknac roznicy barw, pewnie jeszcze slubek sie poddal i próg, za bardzo tego nie widac bo slabej jakosci zdjecie
Na rynku wtórnym kupisz drzwi od 100 do 300zł plus transport
lusterko ok 100 plus transport
Przezbrajanie drzwi, prostowanie słupka, progu zależy od uszkodzenia od 100zł w zwyż
no i robota blacharska pasowanie elementów
reszta to robota lakiernicza, malowanie drzwi obustronnie plus elementy oscienne, ewentualnie z wneka i progiem to koszt przecietnie okolo 1000 zl z materialami
no i zawsze znajdzie sie cos niewidocznego dla oka.
Ubezpieczalnia pewnie przyzna szkode calkowita w tym wypadku
mitsu B - 30-01-2010, 11:33
gdzies to brachu przydzwonil?
cyganz - 30-01-2010, 12:03
mitsu B na konarskiego postawilem auto, przychodze pod auto a one zmienilo ksztalty ;P koles stal przy colcie i mowil ze to jego wina bo wpadl w poslizg ;P
robertdg - 30-01-2010, 15:44
cyganz, miałeś tyle szczescia ze był uczciwy, zostal i sie przyznal, przynajmniej teraz nie musisz szukac wiatru w polu
Pozdrawiam i zycze powodzonka w rozwiazaniu problemu
Misiek :) - 30-01-2010, 22:42
Poszukaj rozbitka, wtedy można się potargować, że weźmiesz drzwi, lusterko, zamek...
mógł ucierpieć mechanizm opuszczania szyby, boczek...
wg mnie próg jest do klepania.
Jak się by założyło nowe drzwi + nowy zawias + nowy zamek wtedy by wyszło czy elementy wokół sa ruszone
Co do malowania elementów... dobry lakiernik dobierze kolor i od razu się spoleruje okolice
Kaleid - 31-01-2010, 01:28
Tragedii nie ma. Drzwi są do wymiany. Przy tego typu uderzeniach, drzwi przeważnie "ciągną" słupek, dlatego blacharz będzie musiał na ramie go trochę "wyciągnąć" by wrócił na swoje miejsce. Co do progu, to niestety nic nie widzę na tym zdjęciu.
|
|
|