Nasze Miśki - CA0 1.6 16v Otwock Pojar
Anonymous - 30-01-2010, 23:12 Temat postu: CA0 1.6 16v Otwock Pojar A więc stało się! 20 stycznia stałem się szczęśliwym posiadaczem Mitsu Colta CA0. Rocznik 94 a dokładnie grudzien 94 roku. Silnik 1.6 16v sprawuje się pięknie. Sprowadzony został z niemiec na początku tego roku. Książka serwisowa prowadzona do listopada 2009. Miałem problem na początku ze sprzęgłem a mianowicie brak było płynu wysprzęglika (w zbiorniczku pusto było) więc na pierwszej stacji benzynowej dolałem DOT4jak instrukcja nakazuje ale zostały zgrzyty skrzyni. Im więcej jeżdżę tym jest lepiej ale w poniedziałek Miśka czeka wymiana oleju w skrzyni, oleju i filtru w silniku oraz wymiana całego płynu wysprzęglika i odpowietrzenie całego układu. Problem mam też z halogenami ponieważ nie działają a i nawet przycisk nie jest podświetlany więc nie wiem ocb i nawet temu nie zdążyłem się jeszcze przyjrzeć. Dodam że auto ma 220 tys przebiegu który również jest udokumentowany. No i delikatnie wychodzi ruda na prawym nadkolu ale tym się zajmie blacharz jak się nieco cieplej zrobi. Wrażenia z jazdy bezcenne Mam możliwość zakupu alu z oponami do niego 15/195 podobno oryginalne Mitsu ale nie wiem czy nie za szerokie. Na koniec dodam kilka zdjęć ale jakość kiepska bo robione na szybko telefonem.
Anonymous - 05-02-2010, 23:05
3 nowe fotki Colciaka
macieekg - 06-02-2010, 07:43
no czysty to wygląda zupełnie inaczej
Anonymous - 13-02-2010, 22:05
W tym miejscu chciałbym złożyć podziękowania dla Harpagana i Czarnucha za pomoc jaką mi zaoferowali przy usunięciu wycieku spod głowicy w moim Miśku. Dziś podjechałem do nich i musze przyznać że znają się na rzeczy bardzo dobrze i nie wybierają od razu najdroższej wersji. Spróbowaliśmy dziś dociągnąć głowice jak i wymieniliśmy oring aparatu zapłonowego bo jak się okazało i tam się lało. Do tego okazało się że w filtrze powietrza znajdują się niemieckie liście w gratisie od poprzedniego właściciela więc Harpagan wymienił go na swój stary który i tak był w o wiele lepszym stanie. Zobaczymy czy wyciek zniknie ale jeżeli nie to i tak wiem komu oddam Miśka na wymiane uszczelki. Szczerze polecam chłopaków bo naprawdę wsadzają wiele serca a ich ceny są bardzo ale to bardzo konkurencyjne w stosunku do mechaników. Dzięki chłopaki jeszcze raz!
mlun - 13-02-2010, 23:09
Ładny pistolecik:P
Pozdrawiam kolegę, może się na ulicy spotkamy
Anonymous - 13-02-2010, 23:23
Pewnie nawet już mineliśmy
mlun - 14-02-2010, 13:25
Nie masz naklejek to ciężej będzie Cie wypatrzyć
PS. a czym poprzednio jeździłeś? Bo często koło siebię widywałem lancerka CB0 w kolorze bordo i się zastanawiałem czy to nie jest ktoś od nas:P
Anonymous - 14-02-2010, 13:53
Tak, takim lancerkiem też jeżdże. To generalnie sprzęt mojego taty ale dość często się nim poruszam, z tym że są dwa takie w Otwocku, jeden z szarymi dodatkami (zdaje się że dokładka zderzaka) a drugi mój
mlun - 14-02-2010, 14:01
No to teraz będę baczniej wyglądać:P
Anonymous - 14-02-2010, 15:30
a i ja zwrócę uwagę
Anonymous - 02-03-2010, 19:52
Miś wczoraj dostał prezenty Nowy filtr powietrza i żarówki Philips Blue Vision. Do tego rozebrałem klosze od halo i wyczyściłem z rudej na koniec malując je na czarno. Mi osobiście się podoba a foto jak zrobię to wrzucę na forum żebyście sami ocenili:)
Anonymous - 18-08-2010, 23:00
Mała aktualizacja.
Misiek miał kilka przygód. Mianowicie:
-przerdzewiały przewody hamulcowe
-wymienione cięgna skrzyni biegów (dzięki Trawor76)
-zregenerowana pompka sprzęgła
-został przytarty prawy przód
-doszły alu
-troszke audio (nowe radio pioneer +głośniki w drzwi Helixy db 62.1 i wytłumienie drzwi sub blaupunkt emb 1200 i to wszystko spięte wzmacniaczem 4 kanałwoym Blaupunkt ema 460 ) dzięki Kleju
-nowe CB - Uniden 78LTW + antena sirio performer 5000 - moj patent na mocnowanie:)
to by było na tyle. Teraz troszke zdjęc
|
|
|