To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Legalny sposób na nielegalne wyścigi

laskadan - 31-01-2010, 23:14
Temat postu: Legalny sposób na nielegalne wyścigi
KLIK
Kaucz - 01-02-2010, 00:51

Serce boli jak to się ogląda ;/.
robertdg - 01-02-2010, 17:44

Ktoś już tutaj na forum pokazywał ten filnik, jak sie nie myle to Bartek ale o tym wiadomo juz od dawna ze tak jest, a to jest typowa pokazówka, ala przestroga, jak ktoś bedzie chcial sie scigac to sie bedzie scigal, zniszcza mu jeden wóz kupi sobie drugi i zrobi lepszy, zreszta na wyscigach takze auta sie niszcza ;-)
Misiek :) - 01-02-2010, 22:10

a mnie nie tyle szkoda takich hond civiców, co kasy włożonej w auta
avangarda - 01-02-2010, 22:20

Ło matkooo... :shock: trzeba było napisać, że to dla ludzi o mocnych nerwach to bym nie patrzyła :P szkoda tych furek, z takiej civiki tylko kupka złomu została, ehhh... Toż to nie humanitarne! :mrgreen: Ale zgadzam się z tym, co mówi robertdg, że jak ktoś będzie chciał się ścigać, to będzie to robił, i nie ma znaczenia, że mu furę zezłomują, będzie następna hehe
londolut - 01-02-2010, 22:33

Misiek :) napisał/a:
a mnie nie tyle szkoda takich hond civiców, co kasy włożonej w auta
Ale te silniczki, nie rzadko JDM`owy H22A8 :(
robertdg - 01-02-2010, 22:51

londolut napisał/a:
Ale te silniczki, nie rzadko JDM`owy H22A8 :(

Wyprute na żywca jakby ktos zwierze patroszył ;-)
Ja sobie zdaje sprawe z tego że koszt zrobienia takiego silnika przekracza niejednokrotnie wartość niejednego auta, a napewno i niejednokrotnie wartość nowego rodzinnego autka ;-)
Nie ma sie czym martwic na biednego nie trafiło, a z nielegalnych wyścigow to się kasa leje z każdej strony, tam nikt się nie ściga za 1000$ tylko za wielokrotność tego, te silniki także lubią sobie żłopnąć paliwo, a w większości przypadków nie jeżdżą na tradycyjnym paliwie ;-)
Nawet w PL na Illegal Street Racing kasa liczy się w dziesiatkach i setkach tysięcy za wyścig

Anonymous - 01-02-2010, 23:30

avangarda napisał/a:
szkoda tych furek, z takiej civiki tylko kupka złomu została, ehhh... Toż to nie humanitarne!

robertdg napisał/a:
Wyprute na żywca jakby ktos zwierze patroszył ;-)

wszystkim ktorym zal tych aut polecam reklame Ikea'i:
http://www.youtube.com/watch?v=LpzHqSxpQeU

londolut - 02-02-2010, 06:41

Ale tu właśnie chodzi o sentymenty i o to, że teraz nie znajdziesz silnika N/A, który ma 4 gary, 220 kucy i po modyfikacjach możesz go zakręcić jak silnik ścigacza ;)
avangarda - 02-02-2010, 08:07

arturro napisał/a:
wszystkim ktorym zal tych aut polecam reklame Ikea'i
:biggrin:
Yareks - 02-02-2010, 10:44

nie martwcie się - te auta przyjadą do Polski i zostaną wyklepane :lol: ale tak powaznie mowiac to zgadzam sie, ze na biednego nie trafilo i pewnie juz po tygodniu mieli nowe fury z lepszymi czesciami
Nikka - 02-02-2010, 11:13

odżizas, ja nie mogłąm na to patrzeć! nie dopstrwałam do końca filmiku...
Joann - 02-02-2010, 21:53

A ja wam napiszę, że bardziej bym płakała jeśli by colcika albo innego miśka tak kasowali :P
jaca71 - 04-02-2010, 13:19

Maszyny zabijają maszyny - Perwersja.
Ale robi wrażenie jak szczypczykami silnik jest wyrywany - brawa dla operatora maszyny.

swinks_UK - 04-02-2010, 14:14

Tutaj reklama, a w Nwej Zelandii rzeczywistość :D
Chłopaki z NZL skarżyli się na CVR4, że w zeszłym roku się prawo u nich zmieniło i weszła nowelizacja "public order". Tak więc, policja ma prawo po zmroku (chyba 22:00) zatrzymać każde "głośne" auto (wydech lub stereo), sprawdzić poziom hałasu i jak więcej niż ileś tam dB, to auto jest rekwirowane i niszczone na złomie (tak jak na załączonym filmiku).