To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] EA2W + LPG Wa-wa/Sulejówek

Beer1985 - 01-02-2010, 17:24
Temat postu: [EAx 97-04] EA2W + LPG Wa-wa/Sulejówek
prosze o opinie w sprawie tego pojazdu czy warto :D

Typ:
Kombi

Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 07/2009, Przegląd: 07/2010, Ubezpieczenie: 07/2010, 180 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna+LPG, czerwony-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Holandia, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby

Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, garażowany, tuning

Opis pojazdu:
Auto jest w bardzo dobrym stanie, wszystko wymieniane na bieżąco, silnik pracuje wyśmienicie, w zawieszeniu nic nie stuka, 10kkm temu był wymieniony rozrząd, oczywiście oem, 5kkm temu był zrobiony remont zawieszenia, generalnie auto nie wymaga wkładu finansowego poza drobnymi poprawkami lakierniczymi nic tylko jeździć i się cieszyć bardzo wygodnym autem.
W samochodzie jest zainstalowana fabryczna instalacja gazowa, wskaźnik paliwa pokazuje również stan gazu.
Auto ma pakiet dokładek z wersji SPORT, przyciemnione szyby oraz białe kierunki.

cena 11000

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11347387

oto link do galeri dziekuje z gury za opinie[/quote]

fj_mike - 01-02-2010, 21:27

Ciężko cokolwiek powiedzieć z tych zdjęć. Nie wygląda źle.
Kolor jest wyjątkowy :D
Zdjęcie komory silnika mogło by obejmować więcej.

Grill chromowany i białe kierunki - dobry znak (tak przynajmniej uważam ja).
Auto nie od handlarza to także plus.

Jedynie co to "pakiet sport" to tylko listwy progowe. Tego co najważniejsze czyli zderzaka nie ma :| .

Sadzę, że auto warte oględzin.

robertdg - 01-02-2010, 22:01

fj_mike napisał/a:
Jedynie co to "pakiet sport" to tylko listwy progowe.
no i jeszcze nakładki na tylnych błotnikach, ale to nie są typowe od AVANCE, gdyz sa przedluzone na zderzak, koniecznie popros o wiecej dokladniejszych zdjec zwlaszcza takich o duzej rozdzielczosci, oraz tak jak napisal
fj_mike napisał/a:
Zdjęcie komory silnika mogło by obejmować więcej.

Cena jak najbardziej atrakcyjna ze wzgledu na auto z gazem, ciekawe jak trzymaja sie nivomaty. moje watpliwosci troche budzi maska, ale to chyba gra koloru, jest bardzo intensywny i z lewej strony widac szczeliny a z prawej nie

Anonymous - 01-02-2010, 22:03

fj_mike napisał/a:
Grill chromowany i białe kierunki - dobry znak (tak przynajmniej uważam ja).
Auto nie od handlarza to także plus.

grill chromowany nie powinien być w tej wersji, białe kierunki raczej też jeszcze nie występowały, błyszczący sie pas przedni sugeruje malowanie (powinien być w macie) czyli możliwy dzwon to samo sugeruje również brak spinek mocujących dolot (potrzeba więcej zdjęc grodzi).

fj_mike napisał/a:
Jedynie co to "pakiet sport" to tylko listwy progowe. Tego co najważniejsze czyli zderzaka nie ma :| .

pakiet sport w tym wypadku obejmuje chyba dokładkę do przedniego zderzaka oraz progi i te króciutkie dodatki po bokach do zderzaka tylnego, to że z przodu dokładka jest założona może sugerować że ew stłuczka przodu jej nie uszkodziła czyli mogła być nie za mocna (jeżeli była w ogóle ;p )

fj_mike - 01-02-2010, 22:25

Derpin napisał/a:
grill chromowany nie powinien być w tej wersji, białe kierunki raczej też jeszcze nie występowały, błyszczący sie pas przedni sugeruje malowanie (powinien być w macie) czyli możliwy dzwon to samo sugeruje również brak spinek mocujących dolot

Brak spinek nie świadczy o niczym poważnym (złamane średnio co wymianę filtra :wink: ) :mrgreen: . A co do komory silnika to zobacz na mojego miśka. Komora po czyszczeniu też się lśni.

Nie chcę bronić tego auta ale lepiej zachować umiar w ocenach z mało mówiących zdjęć.

Jedyne co mnie martwi to, że zdjęcia nie są aktualne (nie zimowe).

ociek8 - 02-02-2010, 11:28

180 tyś na gazie od nowości , jeśli głowica nie była jeszcze robiona to juz niedlugo bedzie musiała być zrobiona
misjonarz. - 03-02-2010, 22:19

co do gazu to może być problem z tą holenderską z przeglądem. znajomy kupił kiedyś auto z taką i miał przez to problemy. jeżeli chodzi o wytrzymałość głowicy, to jeżeli był normalnie jeżdżony i eksploatowany to nie ma problemu.
Owczar - 04-02-2010, 15:43

Jak dla mnie ten przód mimo wszystko podejrzany, a auta z holenderskim LPG bym nie kupił.... Argumenty podali koledzy.
Moominek - 04-02-2010, 20:31

Owczar napisał/a:
Jak dla mnie ten przód mimo wszystko podejrzany...

Zgadzam się. Mój ex-gal z tego roku w podobnej wersji grill miał szary z czerwonymi diamentami. Srebrny z dołkami na romby kupuje się na allegro ;) Białe kierunkowskazy to chyba nie w tym roczniku, tym bardziej, że boczne są pomarańczowe ale niektórzy mówią, że czasem robi się facelifting ;)

sewkor - 05-02-2010, 19:17

Pukiel nadkola od strony prawej tak jakby trochę zdradzał oznaki korozji. Słaba strona Galanta.