To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Jakie części???

Misieklbn - 01-02-2010, 21:53
Temat postu: Jakie części???
Witam wszystkich mam pytanie ponieważ muszę się przygotowac do kompletnego serwisu silnika chociaż jeszcze nie było diagnozy co do mojego auta ale chciałbym byc w temacie jak będę rozmawiał z mechanikiem. jakie części polecacie jakich firm czy warto sprowadzac np części z USA proszę o jakieś przydatne linki z takimi częściami do mojego Ecli 1G 94r 2. 150KM 7 Bolt zależy mi na tym żeby składac silnik na dobrych gratach niż kupywac używany silnik... Pozdrawiam
HouseM - 01-02-2010, 23:06

Serwis czy remont generalny ? Jak podasz szczegóły to odpowiedzi będą bardziej precyzyjne a tak na razie:
- Paski : Mitsuboshi, Contitech lub GoodYear ; wystrzegaj się Gates, Optibelt i innych cudów.
- Rolki, napinacze : Koyo, NSK, SKF
- Uszczelki : Tutaj raczej dowolność jakkolwiek słyszałem dużo dobrego na temat firmy ARCO ; Wystrzegaj się natomiast tych z logo IC bo są bardzo niskiej jakości.

Misieklbn - 01-02-2010, 23:11

chodziło mi bardziej o generalke tłoki pierścienie panewki popyhacze uszczelniacze zaworów itd...
zenek_bb - 01-02-2010, 23:52

tutaj znajdziesz co potrzebujesz i w dobrych cenach, wszystko dobrych firm albo oryginały

http://www.topendpower.pl...+akcesoria.html

jak czegoś nie znajdziesz albo niema ceny, pisz do Kiepuczi'ego na GG 4199927

wszystko co kupisz od niego lub z tej firmy (on dla nich pracuje) jest b. dobrej jakości, polecam

barteski - 02-02-2010, 09:53

Misieklbn, tłoki wsadził bym ori z pierscieniami a panewki acl uszczelik erling silikon tagrze erling ja mam na takich i jest ok
pozatym zenek_bb, podal ci adres gdzie znajdziesz 90%tego co napisałem a propo ceny sam sprawdz
tak JC to nieporozumienie