Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Problem z podświetleniem i "zciemnianiem&quo
Machu_NH - 03-02-2010, 20:09 Temat postu: [Cari 1.8] Problem z podświetleniem i "zciemnianiem&quo Witam mam problem z Carsima otóż po włączeniu świateł nie zaświeca mi się podświetlenie od deski (wskazówek) oraz nie przygasa klimatronik i zegar (zawsze delikatnie przygasały po włączeniu świateł). kontrolki od ręcznego itp się świecą, nie działa także regulacja jasności podświetlenia deski. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? O ile nie przygasający zegar i klima mniej mnie martwią to jednak nie podświetlone wskazówki są dość irytujące
KarolG - 03-02-2010, 20:19
Miałem tak samo! Okazało sie tez ze nie mam jednego tylnego światła.. poruszałem kabelkami przy swietle tylnym i wszystko wróciło do normy.. Wychodzi na to ze przyczyna nie świecącego podświetlenia był brak obwodu elektrycznego.. Nie wiem czy tak bedzie u Ciebie bo u mnie jakby ktoś wczesniej grzebał przy tylnych światłach bo jakieś polutowane były.. Ale sprawdz.. może akurat..
Machu_NH - 03-02-2010, 20:22
Tyle tylko że mi światła działają a nie działa podświetlenie deski a dokładnie wskazówek
KarolG - 03-02-2010, 20:26
A sprawdzałeś bezpieczniki?? Bo od tego powinieneś zacząć..
arturp - 05-03-2011, 19:51
I co dałeś radę z tym podświetleniem. U mnie tez od jakiegoś czasu panel klimatronika nie ściemnia się.
przemekx303 - 06-03-2011, 16:45
spróbuj obejść ściemniacz (na krótko) i zobacz co się dzieje po podłączeniu , a co do deski to Ci nie podświetla całej deski czy tylko wskazówek bo tam są 4 żarówki i każda odpowiada z kawałek deski
Asesor - 29-08-2013, 07:44
Mam ten sam problem i rowniez tylna zarowka mi nie swieci a podswietlenia zegarow nie ma wcale , sprawdzalem bezpieczniki wszystkie sa cale, panel regulacji rozkrecilem z proba zmostkowania ale nic nie dalo. jakies pomysły??
Bizi78 - 29-08-2013, 07:50
Asesor, pozostaje podmiana zegarów z innej cari .
Podpytaj na forum regionalnym może ktoś pomoże .
|
|
|