Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] System bezkluczykowy - awaria
miki1512 - 04-02-2010, 12:39 Temat postu: [II 2.0 DID] System bezkluczykowy - awaria Hej
Wczoraj kluczyk odmówił posłuszeństwa. System bezkluczykowy (dotkniecie ręką) oraz przyciski nie działały (dioda w kluczyku się świeciła) - Zmuszony byłem udać się po zapasowy - na szczęście zadziałał. Dziś w serwisie dowiedziałem się, że kluczyk nie przetrwał konfrontacji z komórką (w moim przypadku HTC). Już wcześniej było tak, że w momencie gdy klucz i telefon miałem w bezpośredniej bliskości nie mogłem dostać się do samochodu. Serwis poinformował mnie, że wielokrotne "napromieniowanie" kluczyka telefonem w momencie gdy ktoś próbuje nawiązać z nami połączenie ma taki oto skutek. Teraz oczekuję na nowy klucz, gdyż nie udało się uszkodzonego ponownie zaprogramować.
rezon - 04-02-2010, 13:00
Ja często noszę w tej samej kieszeni i jak ułoży się za telefonem to faktycznie nie działa. Ale jeżeli jest przed to nie ma problemów.
bonito - 04-02-2010, 14:44
Dziękuję za informację, może moje problemy z tym systemem były też spowodowane przez komórkę. Może powinno się owijać kluczyk w folię aluminiową w czasie noszenia w kieszeni?
bonito
rezon - 04-02-2010, 18:14
bonito napisał/a: | Może powinno się owijać kluczyk w folię aluminiową w czasie noszenia w kieszeni? | i zatrudnić do tego świstaka
bonito - 05-02-2010, 18:12
Majstrowanie przez świstaka ręką w kieszeni kierowcy w czasie jazdy może się jednakowoż źle skończyć...
MariuszSz - 06-02-2010, 18:16
A serwis zakwalifikował to jako wymianę kluczyka na gwarancji czy odpłatną? W salonie uprzedzali mnie, że koszt tego kluczyka jest absurdalnie wysoki.
miki1512 - 07-02-2010, 09:27
Przyznam szczerze, że nie zapytałem o to będąc święcie przekonany, że gwarancja. Zadzwonię i dopytam co i jak.
mitsu00 - 07-02-2010, 11:16
miki1512 napisał/a: | Przyznam szczerze, że nie zapytałem o to będąc święcie przekonany, że gwarancja. Zadzwonię i dopytam co i jak. |
No to zapytaj bo taki kluczyk może kosztować minimum tauzena
Pozdr.
miki1512 - 08-02-2010, 10:51
Serwis przekazał mi informację, że dopóki auto jest na gwarancji, wymiana kluczyka jest też objęta gwarancją.
MariuszSz - 10-02-2010, 13:42
słuszne podejście serwisu, co do ceny kluczyka to usłyszałem 4k zł ale nie mam pewnosci czy akurat to info dotyczyło moje Outka czy Suzuki żony.
Może ktoś potwierdzić cenę?
tommylec - 05-04-2010, 21:16
Doczytałem gdzieś (może w instrukcji), że kluczyk nie zadziała kiedy ma styczność z metalowym przedmiotem. Sam tego doświadczyłem- w kieszeni, oprócz kluczyka do auta, miałem zapalniczkę, metalową... Klucz nie otworzył drzwi, ale problem ustąpił po wyjęciu z kieszeni zapalniczki.
|
|
|