To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Problem iPhone muzyka przez AUX / Outlander XII.2009 (IIG)

MF - 05-02-2010, 14:10
Temat postu: Problem iPhone muzyka przez AUX / Outlander XII.2009 (IIG)
Witam
mam taki problem: podłączam iPhona w celu posluchania muzyki przez wejście AUX umieszczone w podłokietniku Outlandera (wersja najwyższa, chyba Instyle ?) . Do podłączenia używam kabla z końcówką jack (iPhone) i dwoma czinczami (samochód).

Na panelu radia przełączam prawidło na AUX, ale nic nie słyszę.

Dzisiaj sprawidziłem w salonie w innym samochodzie, jest to samo. Problem z mojego auta przesuwa się jakby w stronę odtwarzacza zewnętrzenego, czyli mojego iPhona, który naturalnie poza tym działa jak należy, tzn gra ze słuchawkami i bez (wewnętrzne głośniczki).

Kabel też jest OK bo właśnie sprawdziłem w firmie na wzmacniaczu DENON i muzyka z iPhona leci w głośniki.
Tutaj ciekawostka - DENON wśród kilku wejść na czincze z tyłu ma jedno oznaczone VCR/iPod - i przez to słychać muzyke, natomiast po podłączeniu telefonu przez inne wejście czinczowe - muzyki nie słychać.

Czy to moze oznaczać że iPody/iPhony wymają specjalnego wejścia lub konfiguracji w odbiorniku/wzmacniaczu??

Nie jestem audiofilem ani znawcą tematu, prosze o pomoc !

Pozdrawiam
Michał

spown - 05-02-2010, 15:56

A nie wyskakuje Ci komunikat na iPhonie, że sprzęt nie jest kompatybilny z iPhonem? Bo tak najprawdopodobniej jest - ma on swój specyficzny sygnał, co potwierdza jeszcze test z DENONem. Znajomy miał podobny problem.
MF - 05-02-2010, 17:16

Nie, ajfon po prostu gra normalnie.
Poszperam jeszcze gdzies na innych forach :(

plecho1 - 05-02-2010, 17:44

Podłącz jakieś inne urządzenie dźwiękowe do auta, jeśli zadziała to wykluczysz jedną ewentualność (problem w instalacji muzycznej auta).