Pajero II - rozkrecanie reduktora super select
richat - 06-02-2010, 22:59 Temat postu: rozkrecanie reduktora super select Witam
Czy ktoś rozkręcał możne reduktor super selecta zamontowany w samochodzie? Naciągnął mi się łańcuszek i próbuję się do niego jakoś dostać odkręcają tylną obudowę. Porozkręcałem wszytko co się dało, lecz obudowa otwiera się jakieś 3 cm i nie puszcza dalej. Wywnioskowałem ze trzyma coś u góry, tam są jakieś dwa wodziki do czujników i chyba tam to trzyma, jakieś doświadczenia? Czy muszę wyjąc cały reduktor?
zbyszekm2 - 07-04-2011, 22:04
odświeżę temat, wymieniłem dzisiaj łańcuch w reduktorze 2,5 SS i po złożeniu nie mogę wrzucić ostatniej pozycji 4LLC. Co może być przyczyną?
richat - 07-04-2011, 22:29
łańcuch miałeś mocno ciasny, czy w miarę luźny?
zbyszekm2 - 07-04-2011, 22:32
richat napisał/a: | łańcuch miałeś mocno ciasny, czy w miarę luźny? |
stary łańcuch bił o obudowę, nowy jest w miare ciasno, wszystko wskoczyło w swoje miejsce, ale nie mogę zapiać 4LLC .
rico.1 - 08-04-2011, 00:28
zbyszekm2 napisał/a: | po złożeniu nie mogę wrzucić ostatniej pozycji 4LLC | Wodzik H-L jest osobny więc coś z nim nie tak, jest zblokowany, może źle ustawiony przy zakładaniu lewarka reduktora.
Artur Maiło - 21-06-2011, 23:48
zbyszekm2 napisał/a: | richat napisał/a: | łańcuch miałeś mocno ciasny, czy w miarę luźny? |
stary łańcuch bił o obudowę, nowy jest w miare ciasno, wszystko wskoczyło w swoje miejsce, ale nie mogę zapiać 4LLC . |
Witam
u mnie jest podobnie, czy udało ci się rozwiązać problem ?
Pozdr.
zbyszekm2 - 22-06-2011, 07:38
Artur Maiło napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | richat napisał/a: | łańcuch miałeś mocno ciasny, czy w miarę luźny? |
stary łańcuch bił o obudowę, nowy jest w miare ciasno, wszystko wskoczyło w swoje miejsce, ale nie mogę zapiać 4LLC . |
Witam
Pozdr. |
Tak, ktoś kto próbował wymienić łańcuch wcześniej rozklepał jeden wodzik.
Artur Maiło - 22-06-2011, 12:51
zbyszekm2 napisał/a: | Artur Maiło napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | richat napisał/a: | łańcuch miałeś mocno ciasny, czy w miarę luźny? |
Witam
Pozdr. |
Tak, ktoś kto próbował wymienić łańcuch wcześniej rozklepał jeden wodzik. |
HMmmm,
i co teraz kolego , od czego mam zacząć, jak usunąć tą awarię ?
Ewidentnie widać że wsadzał tam pazury jakiś domorosły mechanik.
W każdym bąć razie nie mogę przejść na 4 LLC w żaden sposób,
Juz myslałem o wymianie reduktora , ale może jest jakiś sposób na naprawę
tego defektu ?
I czy muszę wyciągać reduktor ?
Z góry dzięki za podpowiedź
Pozdr.
|
|
|