Outlander II GEN Techniczne - spryskiwacze ksenonów
zdzichox - 07-02-2010, 03:24 Temat postu: spryskiwacze ksenonów mam pytanie nie działają mi spryskiwacze reflektorów przy uruchamianiu spryskiwacza przedniej szyby a wcześniej były sprzężone. Zadziałają jedynie przy pierwszym razie a później już nie. Same spryskiwacze reflektorów działają jeżeli uruchomię je oddzielnie tzn przyciskiem. Czy ktoś zetknął się z tym problemem i co jest przyczyną
Anonymous - 07-02-2010, 10:40
U mnie też tak jest i moim zdaniem, jest to zupełnie normalne. Jak jedziesz w typowo jesienno-zimową pogodę, to szyby trzeba zmywać co chwilę, a szkoda płynu na zmywanie reflektorów za każdym razem.
Komandor - 07-02-2010, 10:55
U mnie jest tak samo (patrz str 3-81 instrukcji obsługi)
Pozdr
tomko - 07-02-2010, 20:35
normalne, wlaczaja sie co "iles tam" czyszczen szyby, jesli jest potrzeba mozna uzyc wlacznika na dzwigni kierunkowskazow, wszystko powinno byc w instrukcji
jorzyk1976 - 24-02-2010, 13:55
witam a u mnie nie działają. nie włączają sie ani oddzielnym przyciskiem ani wycieraczkami szyby. nie wiem co jest. możliwe że gdzieś coś zacisnęło się i nie da rady wypchnąć. wszystkie spryskiwacze przedniej szyby tylnej i ksenonów pobieraja płyn z jednego zbiornika czy każdy ma oddzielny.
Anonymous - 24-02-2010, 15:34
Spryskiwacze reflektorów przestają działać jak masz niski poziom płynu. Szybę jeszcze da się wtedy spryskiwać, ale reflektory już nie.
13zbyszek13 - 24-02-2010, 20:22
wszystkie spryskiwacze działają z jednego zbiornika
karol_alasz - 24-02-2010, 21:10
venglin napisał/a: | Spryskiwacze reflektorów przestają działać jak masz niski poziom płynu. Szybę jeszcze da się wtedy spryskiwać, ale reflektory już nie. |
Bo rurki zasilające oba "obiegi" są na różnej wysokości (głębokości) zbiornika.
didku - 24-02-2010, 21:43
Czy mozna przy pomocy serwisowego komputera wylaczyc dzalanie spryskiwaczy? bo zdaje mi sie ze w ASO podczas wylaczania trybu skandynawskiego i kasowania bledow chyba wylaczyli (od tego czasu nie widze mgielki znad maski)
Hiszpan - 24-02-2010, 21:49
didku, sprawdź działanie samych spryskiwaczy na postoju. Jeśli działają to na pewno zauważysz.
P.S. Minie pierwszej zimy przymarzły i spaliło bezpiecznik i też przez chwilę nie wiedziałem o co biega.
13zbyszek13 - 25-02-2010, 10:37
ja mam wyłączony tryb skandynawski i jeśli wyłączone są światła mijania to spryskiwacz xenon nie działa z przycisku spryskiwaczy ogólnych .Tylko z lewej strony na wierzchołku włącznika świateł masz spryskiwacza świateł i tam naciskaj .Spryskiwanie świateł przyciskiem ogólnym jest aktywne tylko przy włączonych światłach mijania.
wredlin - 25-02-2010, 21:27
A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy. Super uczucie podczas jazdy w nocy. Pełen czad.
JCH - 25-02-2010, 23:38
wredlin napisał/a: | A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy | Taa...
13zbyszek13 - 26-02-2010, 07:10
wredlin napisał/a: | A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy. Super uczucie podczas jazdy w nocy. Pełen czad. |
Kolego chyba w twoim miśku światła się wyłączają na 2 sekundy bo w moim nie.W czasie spryskiwania reflektorów delikatnie zmienia się barwa światła bo leje się płyn po reflektorze.Na pewno nie wyłącza się światło BZDURA
karol_alasz - 26-02-2010, 09:18
wredlin napisał/a: | A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy. Super uczucie podczas jazdy w nocy. Pełen czad. |
A oprócz zalewania szkieł płynem dochodzi jeszcze przesłanianie snopu światła przez te zaślepki spryskiwaczy co w nocy może się wydać niemal gaśnięciem samych reflektorów...Ale nie bój nic - inni użytkownicy drogi będą nadal Cie widzieć
|
|
|