Pajero II - awaryjność reduktora
behemot - 07-02-2010, 10:16 Temat postu: awaryjność reduktora pajero mam dopiero dwa lata i niewiem czy reduktor jest awaryjnym elementem.
rozsypała sie skrzynia biegów i po wymianie (kupiłem komplet z reduktorem)bardzo okazyjnie zresztą, został mi sie reduktor i nie wiem czy go sprzedawać. Jak sie rozsypie ten użytkowany będzie problem a okazji drugi raz pewnie nie będzie, w szczególności że jest to SS
richat - 07-02-2010, 10:21
to zależny jak kto szaleje, ale nie bardzo chce się to rozsypywać, jedyny element ktory sie zużywa to łańcuch, ja właśnie mam z takim problem.
Jak masz super selecta to może ktoś kupi co ma easy selecta, może miałbym nawet kupca na takie coś, zależy ile byś chciał
Jak by co pisz na PW
jabol66 - 08-02-2010, 12:26
TEORETYZUJĄC to podobno częściej leci reduktor niż skrzynia
pantonik1 - 08-02-2010, 19:34 Temat postu: dobra rada
Kiedyś mechanik mi powiedział, żebym sobie kupił drugie Pajero - tak na wszelki wypadek, cobym miał części na zamianę Reduktor o jedzenie nie prosi, połóż go gdzieś, oby ci się nie przydał, a w przyszłości - gdyby coś, to nie wiadomo, czy znajdziesz drugą okazję:-) Ja bym tak zrobił, ale każdy decyduje za siebie
Janek__22 - 13-02-2010, 13:28
Przy bardzo ostrym katowaniu , w terenie reduktor lubi się wysypac , w szczególności jak gdzieś wyskoczysz na pełnym gazie i nie popuścisz gazu spadając kołami na ziemie, to jest duże prawdopodobieństwo ,że reduktor się zmieli
behemot - 15-02-2010, 20:13
Nie tak to ja nie katuje. W teren wjeżdżam służbowo i bardziej zależy mi żeby dojechać a nie szaleć
GIO4x4RUS - 04-03-2010, 18:28
Liepiej miec na zapas!Moze wylac sie olej przez uszczelniaczy walów napędowych(często ciekną)-nawet nie zauwazysz!I sie zatrze!
|
|
|