To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - "Srebrne" plastiki w outlanderze - jak zadbać?

Janek - 07-02-2010, 15:25
Temat postu: "Srebrne" plastiki w outlanderze - jak zadbać?
Słuchajcie, nie wiem jak u was, ale u mnie w samochodzie srebrne plastiki niemiłosiernie się ryzuj±. W końcu postanowiłem, że warto by co¶ zrobić, bo trochę nieestetycznie jest. Czy kto¶ zastanawiał się nad czym¶ takim - jaki¶ lakier czy co¶, czym można by delikatnie zamaskować te zadrapania? Będę wdzięczny!
Pozdrawiam

mitsu00 - 07-02-2010, 16:31
Temat postu: Re: "Srebrne" plastiki w outlanderze - jak zadbać?
Janek napisał/a:
Słuchajcie, nie wiem jak u was, ale u mnie w samochodzie srebrne plastiki niemiłosiernie się ryzuj±. W końcu postanowiłem, że warto by co¶ zrobić, bo trochę nieestetycznie jest. Czy kto¶ zastanawiał się nad czym¶ takim - jaki¶ lakier czy co¶, czym można by delikatnie zamaskować te zadrapania? Będę wdzięczny!
Pozdrawiam

Obawiam się że jak już plastiki s± porysowane to nic innego nie pomoże niż ponowne ich polakierowanie. Zabawki typu kredki koloryzuj±ce itp nic nie pomog± w dluższej perspektywie a jedynie spaskudz± bardziej.

Pozdr.

sylb - 07-02-2010, 18:34

Niestety, na powierzchniach lustrzanych, każda rysa jest strasznie widoczna ja ich nawet staram się nie przecierać po myciu.
Steff - 07-02-2010, 20:04

jakie to powierzchnie lustrzane s±? przecież to zwykły plastik pomalowany na srebrno
sylb - 07-02-2010, 20:35

Jasne, że s±, przecież nie twierdzę, że s± niklowane. Apropo w moich można się przejrzeć wiec dla mnie s± lustrzane.
Steff - 07-02-2010, 21:39

moje s± matowe