To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A] Demontaż daszka zegarów

Xsystoff - 10-02-2010, 18:01
Temat postu: [C51A] Demontaż daszka zegarów
Jak zdemontować daszek zeby wyjac zegary? Dwie sruby na gorze daszka znalazlem ale jeszcze cos go trzyma na dole. W service manualu sa tam dwie sruby ale zeby sie do nich dostac to trzeba chyba pol deski rozebrac. Wszyscy pisza ze wymiana licznika do banal, a nikt nie pisze o demontazu daszka.

[ Dodano: 10-02-2010, 19:52 ]
Dobralem sie do tych dwoch srob trzymajacych na dole. Nikt nie pisal ze trzeba rozbierac konsole srodkowa oraz ten plastki pod kolumna kierownicy :axe: Juz nie wkrecalem tych dwoch srobek od spodu, bo jak sie poprzelaja zarowki to bedzie masakra znowu to wybebeszac.

Sama podmianka zegarow to faktycznie p&p. Trzeba przyznac ze japonczyki dobrze to wykombinowali. Service manual tez sie przydaje :mrgreen: Czyzbym byl jedynym z seryjnymi zegarami nigdy nie wykrecanymi? Bo ani slowa w tylu tematach o zegarach :axe: Wszyscy ze to 5 minut, a ja meczylem sie ponad godzine takie fantastyczne dojscie tam jest :rolleyes:

josie - 10-02-2010, 22:01

Xsystoff napisał/a:
Wszyscy ze to 5 minut, a ja meczylem sie ponad godzine takie fantastyczne dojscie tam jest

Też za pierwszym razem się męczyłem i pół deski rozbierałem. Potem podobnie dolnych śrubek już nie wkręciłem:)

karo1986 - 23-02-2010, 14:34

japonczyki sa mistrzami ukrywania zaczepow srubek itd itp ;)
runnek11 - 22-03-2010, 21:52

Jak ja wymieniałem to poszło mi w chwile minut, tylko dolne śrubki szukałem z 5 minut. :P