To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - silniczki lamp przednich

damsand - 11-02-2010, 20:47
Temat postu: silniczki lamp przednich
Czy idzie przelozyc silnczki z przednich lamp do regulacji wysokosci swiatla do normalnych lamp bez sliniczka. albo czy ktos wie gdzie mozna kupic nowe lampy z silniczkami w dobrej cenie bo mam lamy z sil. ale lustra sa juz kiepskie i wogole bym lamy cale wymienil
stary alfer - 11-02-2010, 20:53

damsand napisał/a:
Czy idzie przelozyc silnczki z przednich lamp do regulacji wysokosci swiatla do normalnych lamp bez sliniczka.

Idzie, ale to straszna rzeźnia... Wiercenie, nacinanie itp. Mam tak zrobioną jedną lampę.

damsand napisał/a:
czy ktos wie gdzie mozna kupic nowe lampy z silniczkami w dobrej cenie bo mam lamy z sil. ale lustra sa juz kiepskie i wogole bym lamy cale wymienil

Kup dobre używki od jakiegoś rozbitka z allegro.

Hugo - 11-02-2010, 22:13

damsand napisał/a:
lustra sa juz kiepskie i wogole bym lamy cale wymienil
Brudne od środka? To je umyj.
damsand - 13-02-2010, 17:51

ta latwo powiedziec jak klosz jest tak sklejony ze jak otworze to juz nie zamkne bo tak klej trzyma predzej szklo peknie niz to umyje
robertdg - 13-02-2010, 18:09

damsand, przeczytaj tutaj http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=105 post marexi sztuczka najczesciej stosowana i działa.
Hugo - 13-02-2010, 19:28

damsand odkręć reflektor, przez otwór na żarówkę wlej trochę płynu do mycia naczyń, potem gorącej wody. Zamknij ręką otwór żarówki i potrząsaj przez jakiś czas. Następnie wszystko wylej, kilkakrotnie wypłucz w środku ciepłą wodą i dobrze wysusz reflektor. Ja tak robiłem i efekt jest murowany.
damsand - 19-04-2010, 09:56

wiesz zakupilem lampy na ebay tuningowe sa przystosowane do silniczka bo maja uchwyt i wydaje mi sie ze bym musial te pokretlo up down wykrecic i wstawic silniczek z orginalu i bedzie dzialac

[ Dodano: 25-04-2010, 19:25 ]
wychodzi na to ze nikt tego wczesniej nie robil
a robi sie to w ten sposob ze opalara sie grzeje lampke do okola podwaaza nozem uwaza naklej zeby sie do klosza nie przykleil puzniej wystarczy zdjac zabespieczenie ze sruby regulacyjnej i wwykrecic srube i wkrecic silniczek szkoda ze sobie plusa sam nie moge dac