To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ4A 1.6] Nadkola do CJO - gdzie można kupić?

majlor - 11-02-2010, 21:22
Temat postu: [CJ4A 1.6] Nadkola do CJO - gdzie można kupić?
Ilość śniegu na parkingach dopadła mojego łobuza, w efekcie mam poważnie uszkodzone przednie nadkola które nadają się tylko do wymiany. Gdzie można kupić oryginały nowe lub używane, podajcie jakieś namiary w wiadomościach. Sprawa spędza mi sen z powiek bo mam zbiornik spryskiwacza i kabel od pompki pare "cm" od koła. Przy tej pogodzie zwarcie murowane, jeśli szybko tego nie zrobię :| , nie wspominając o innych następstwach które dopiero wystąpią, z rudą włącznie.
A może ktoś ma do sprzedania?
Z góry dziękuje za każdą pomoc.

Arti_Ca0 - 11-02-2010, 23:25

nowe to setki zl kosztuje, jak wszystko zreszta co nowe do tego auta;) masz link do uzywki, choc cena tez dosc wysoka.

nadkole

Anonymous - 12-02-2010, 08:03

Zamienników brak. Oryginał dostępny w ASO (kosztuje prawie 600 PLN,szt.!), może u Marka Malika Japaneze (042 215 44 02; 602 224 584). Marek ceny ma duuuużo niższe niż ASO, niektóre również jako używane. Oczywiście możesz poszukiwać używek na szrotach czy portalach aukcyjnych.
Nadkole z powyższego linku jest chyba lewe, nie prawe. Poza tym - nie pamiętam - ale wydaje mi się, że w jego przedniej części brakuje elementu wchodzącego pod zderzak. Może myli mi się z Coltem CA...

Arti_Ca0 - 12-02-2010, 09:32

ta przeswitujaca czesc dochodzi do zderzaka, pod zderzak juz nic nie ma. mozesz jeszcze potrzebowac takich bocznych plastikow (one sie lacza z nadkolem) jesli tez ci sie pourywaly to ci nadkole bedzie latalo.
mystek - 12-02-2010, 19:59

Mam dokłądnie takiego samego Colta jak autor wątku z tym, że szukam tylnych nadkoli, lewego i prawego. Macie jakieś namiary gdzie mógłbym takowe kupić. Ewentualnie czy znacie mniej więcej koszta wymiany tylnych nadkoli? Czy nadkola trzeba w ogóle malować? Czy po prostu wsadzą mi tam jakieś nowe/używane i tyle?
Hugo - 13-02-2010, 16:38

mystek napisał/a:
szukam tylnych nadkoli
I nie znajdziesz, bo nie występowały.
mystek - 13-02-2010, 18:03

W takim razie co mam zrobić? Wymienić reperaturkę czy co? Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi, pomocne.
robertdg - 13-02-2010, 18:15

Wymien reperaturke, napraw nadkole wewnetrzne i dobrze zakonserwuj
majlor - 15-02-2010, 01:27

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem, teraz przynajmniej nie będę błądzić i szukać bez sensu. Cena nówek uczy pokory :shock: . Gdyby mój misiek miał 7 lat mniej to bym się nawet nie zastanawiał nad zakupem nówek, ale gdy cena 2 nadkoli to 15% wartości samochodu, będę zmuszony w takim razie poszukać "ich" na rynku wtórnym. :cry:
Maciek - 15-02-2010, 11:05

majlor napisał/a:
będę zmuszony w takim razie poszukać "ich" na rynku wtórnym.

I tu masz słuszność. W CJ1A jest podobnie tylko rozbitki lub auta na rozebranie ale śpiesz się bo to prawie pierwsza część która się sprzedaje :-) wiem bo kilka tygodzni czekałem aż załapię się na jakieś. Dzwoń zaraz jak się ogłoszenie ukazuje bo po 1-2 dniach już zazwyczaj wysiorbane.

Anonymous - 18-02-2010, 09:27

znalazłem dzis na allegro jakby ktoś był zainteresowany

http://www.allegro.pl/ite...del_po_96r.html