[96-02]Colt CJ0 - [CJ4A 1.6] Nadkola do CJO - gdzie można kupić?
majlor - 11-02-2010, 21:22 Temat postu: [CJ4A 1.6] Nadkola do CJO - gdzie można kupić? Ilość śniegu na parkingach dopadła mojego łobuza, w efekcie mam poważnie uszkodzone przednie nadkola które nadają się tylko do wymiany. Gdzie można kupić oryginały nowe lub używane, podajcie jakieś namiary w wiadomościach. Sprawa spędza mi sen z powiek bo mam zbiornik spryskiwacza i kabel od pompki pare "cm" od koła. Przy tej pogodzie zwarcie murowane, jeśli szybko tego nie zrobię , nie wspominając o innych następstwach które dopiero wystąpią, z rudą włącznie.
A może ktoś ma do sprzedania?
Z góry dziękuje za każdą pomoc.
Arti_Ca0 - 11-02-2010, 23:25
nowe to setki zl kosztuje, jak wszystko zreszta co nowe do tego auta;) masz link do uzywki, choc cena tez dosc wysoka.
nadkole
Anonymous - 12-02-2010, 08:03
Zamienników brak. Oryginał dostępny w ASO (kosztuje prawie 600 PLN,szt.!), może u Marka Malika Japaneze (042 215 44 02; 602 224 584). Marek ceny ma duuuużo niższe niż ASO, niektóre również jako używane. Oczywiście możesz poszukiwać używek na szrotach czy portalach aukcyjnych.
Nadkole z powyższego linku jest chyba lewe, nie prawe. Poza tym - nie pamiętam - ale wydaje mi się, że w jego przedniej części brakuje elementu wchodzącego pod zderzak. Może myli mi się z Coltem CA...
Arti_Ca0 - 12-02-2010, 09:32
ta przeswitujaca czesc dochodzi do zderzaka, pod zderzak juz nic nie ma. mozesz jeszcze potrzebowac takich bocznych plastikow (one sie lacza z nadkolem) jesli tez ci sie pourywaly to ci nadkole bedzie latalo.
mystek - 12-02-2010, 19:59
Mam dokłądnie takiego samego Colta jak autor wątku z tym, że szukam tylnych nadkoli, lewego i prawego. Macie jakieś namiary gdzie mógłbym takowe kupić. Ewentualnie czy znacie mniej więcej koszta wymiany tylnych nadkoli? Czy nadkola trzeba w ogóle malować? Czy po prostu wsadzą mi tam jakieś nowe/używane i tyle?
Hugo - 13-02-2010, 16:38
mystek napisał/a: | szukam tylnych nadkoli | I nie znajdziesz, bo nie występowały.
mystek - 13-02-2010, 18:03
W takim razie co mam zrobić? Wymienić reperaturkę czy co? Proszę o jakieś konkretne odpowiedzi, pomocne.
robertdg - 13-02-2010, 18:15
Wymien reperaturke, napraw nadkole wewnetrzne i dobrze zakonserwuj
majlor - 15-02-2010, 01:27
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem, teraz przynajmniej nie będę błądzić i szukać bez sensu. Cena nówek uczy pokory . Gdyby mój misiek miał 7 lat mniej to bym się nawet nie zastanawiał nad zakupem nówek, ale gdy cena 2 nadkoli to 15% wartości samochodu, będę zmuszony w takim razie poszukać "ich" na rynku wtórnym.
Maciek - 15-02-2010, 11:05
majlor napisał/a: | będę zmuszony w takim razie poszukać "ich" na rynku wtórnym. |
I tu masz słuszność. W CJ1A jest podobnie tylko rozbitki lub auta na rozebranie ale śpiesz się bo to prawie pierwsza część która się sprzedaje wiem bo kilka tygodzni czekałem aż załapię się na jakieś. Dzwoń zaraz jak się ogłoszenie ukazuje bo po 1-2 dniach już zazwyczaj wysiorbane.
Anonymous - 18-02-2010, 09:27
znalazłem dzis na allegro jakby ktoś był zainteresowany
http://www.allegro.pl/ite...del_po_96r.html
|
|
|