To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Listwa boczna, sposób montażu

Anonymous - 12-02-2010, 11:21
Temat postu: [EAxx] Listwa boczna, sposób montażu
Czy ktoś z was mógłby mi doradzić czym przymocować listwę boczną na drzwiach kierowcy. Byłem na myjce i mi odpadła. Po dokładnych oględzinach stwierdziłem, że szyny na listwie w miejscu gdzie się powinny łączyć z zaczepami są odłamane, więc zostaje mi jedynie klej. Czym to przykleić, żeby się trzymało?
Owczar - 12-02-2010, 11:30

Fly23, czyszczenie powierzchni, dobre odtłuszczenie, np benzyna ekstrakcyjna (tylko uważaj żeby nie zalać drzwi), a potem tylko i wyłącznie taśma 3M.

Było o tym tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...=39064&start=15

robertdg - 12-02-2010, 17:04

Fly23 napisał/a:
szyny na listwie w miejscu gdzie się powinny łączyć z zaczepami są odłamane
one nie sa odłamane, te szyny służa tylko i wyłacznie do centrowania listwy, nakładasz te szyny na uprzednio oczyszczona i umyta powierzchnie na której powinna byc tasma dwustronna no i nakładasz tasme dwustronna, przykładasz listwe i równomiernym ruchem posuwistym delikatnie ja dociskasz doklejając do drzwi, z drzwi także musi byc usunieta reszta starej tasmy oraz musi to być odtłuszczone.
marcinzam - 20-04-2012, 21:13

czy listwa boczna drzwi tylnych jest taka sama w sedanie i combi ?
bravo78.78 - 25-04-2012, 15:43

marcinzam tak,taka sama
Heinzse - 19-12-2016, 19:15
Temat postu: Listwy boczne
Witam , mam delikatny problem , listwa boczna delikatnie odchodzi od drzwi z brzegu ( prawdopodobnie poprzedni właściciel je po prostu przykleił ) , zalezy mi zeby ich nie zgubic i przy okazji zeby auto wygladało porządnie , przechodząc do sedna czym i jak to można podkleić (najchetniej bez odklejania listwy w calości) biorąc pod uwagę panujące temperatury (brak garazu) może ktoś miał z takim przypadkiem do czynienia ? :)
Hugo - 19-12-2016, 19:25

Listwy fabrycznie są klejone na taśmę dwustronną i tylko tak przymocujesz je porządnie. Polecam taśmę firmy 3M, jest bardzo mocna, te tańsze są nic nie warte.
Heinzse - 19-12-2016, 19:30

Hugo napisał/a:
Listwy fabrycznie są klejone na taśmę dwustronną i tylko tak przymocujesz je porządnie. Polecam taśmę firmy 3M, jest bardzo mocna, te tańsze są nic nie warte.

W moim przypadku ktoś zrobił to klejem koloru czarnego ( obstawiam na klej do szyb ) ,
rozumiem , że bez calkowitego sciągnięcia listwy sie nie obejdzie ?

I jeszcze jedno , zagladam na allegro za tą taśma ale wydaje mi się , że to rozne rodzaje , mogłbyś podesłać jakis link która by się nadawała ? byłbym wdzięczny

Hugo - 19-12-2016, 21:35

Heinzse napisał/a:
rozumiem , że bez calkowitego sciągnięcia listwy sie nie obejdzie ?
Jak dobrze osuszysz listę od spodu to może uda się bez całkowitego odklejenia podkleić taśmę.
Heinzse napisał/a:
zagladam na allegro za tą taśma ale wydaje mi się , że to rozne rodzaje , mogłbyś podesłać jakis link która by się nadawała ?
Ja kleiłem listwy drzwi w Galu na tą taśmę: http://allegro.pl/tasma-d...6535817074.html Trzyma jak diabli.
Ewcia80 - 13-03-2017, 22:19
Temat postu: [EAxx] Listwy na drzwiach jak zdjąć i czym przykleić na nowo
Hejka.Moje liswty w niektórych miejscach odchodzą.Jak się zdejmuje?Czy te białe plastiki mają zostać tak jak są a tylko trzeba oczyścić starą tasmę/klej i na nowo przykleić?Wiem że trzeba taśmę 3 M ale jaki rozmiar i rodzaj?Jakiś link do aukcji itp?
Hugo - 14-03-2017, 07:47

Ewcia80 napisał/a:
Jak się zdejmuje?
Powoli odrywa się.
Ewcia80 napisał/a:
Czy te białe plastiki mają zostać
Tak, zostają w listwach. każdy pasuje tylko w 1 miejsce (każdy jest inny).
Ewcia80 napisał/a:
Wiem że trzeba taśmę 3 M ale jaki rozmiar i rodzaj?
http://allegro.pl/tasma-d...5894029629.html