Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5V6 98r. Lubań - prosze o opinie
nikiniko - 13-02-2010, 08:30 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5V6 98r. Lubań - prosze o opinie Proszę podzielcie się opinią o tym galu:
http://moto.allegro.pl/it...t_oplacony.html
Rok produkcji 1998
Przebieg (km): 121144
Pojemność silnika (cm3): 2498
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: inny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Sprowadzony
WYPOSAŻENIE:
KLIMATYZACJA KLIMATRONIC
ELEKTRYCZNY SZYBERDACH
ELEKTRYCZNE SZYBY (przód i tył)
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ABS
CENTRALNY ZAMEK
RADIO
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
HALOGENY
PODUSZKI POWIETRZNE
TEMPOMAT
AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGÓW
JASNA SKÓRA
ALUMINIOWE FELGI
PODGRZEWANE FOTELE
KSIĄŻKA SERWISOWA PROWADZONA DO 90TYS KM,
SILNIK, SKRZYNIA BIEGÓW, ZAWIESZENIE W SUPER STANIE,
SAMOCHÓD PO WSZYSTKICH OPŁATACH CELNO SKARBOWYCH.
KUPUJĄCY OTRZYMUJE KOMPLET DOKUMENTÓW ;AKCYZA , TŁUMACZENIA, PRZEGLĄD ,RECYKLING, FAKTURĘ I IDZIE PROSTO DO REJESTRACJI (235ZŁ)
KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ!!
SAMOCHODEM MOŻNA WRACAĆ DO DOMU NA KOŁACH.
OC NA MIEJSCU!!!
TEL.796 558 734
polleck - 13-02-2010, 08:55
Oglądałem właśnie wczoraj zdjęcia tego Gala na allegro.
Co rzuciło mi się w oczy:
1 - sprzedawca. Zauważyłem, że od pewnego czasu Lubań stał się małym zagłębiem Galantowym sprzedawca sprowadza Gaale z niemiec i sprzedaje. Sprzedaje zarówno całe jak i uszkodzone. Nie wiadomo, czy te całe są przez niego naprawiane, czy sprowadzane są jako całe. Napewno każde z jego aut przechodzi gruntowne zabiegi upiękrzające (żeby ładnie wyglądało).
2 - już o konkretnym egzemplarzu: przednie siedzenia nie mają tylnych schowków. W moim Gaalu z jasną skórą przednie siedzenia mają schowki tylne, ale wiem, że były wersje bez tych schowków.
3 - na tylnej klapie z prawej strony wgniot
4 - nieoryginalne felgi
5 - tylne nadkola wyglądają jak by zaczynały rdzewieć - na rantach
Nie widać na zdjęciach przedniego pasa pod maską (czy ma naklejki i w jakim jest stanie, kolorze), auto ma obie (lewą i prawą) zaślepki przy światłach przeciwmgielnych, auto również posiada oryginlane żółte kierunkowskazy przednie i boczne (nie było kombinowane). W zbiorniku od płynu chłodzącego jest odpowiedni poziom płynu, widać na jednym ze zdjęć, że auto chodziło przez chwilę, leci dym (para wodna) z rury, więc płyn chłodzenia jest na dobrym poziomie.
Nie wiem co on ma naklejone na tylnej szybie.
Poza tym uważąm, że warto obejrzeć na żywo stan lakieru. Na zdjęciach nie widzę żadnych skaz na lakierze, może ktoś inny zauważy (poza tylnym wgniotem).
Uważam, że auto godne obejrzenia, tylko należy wziąć poprawkę na handlarza i dobrze sprawdzić silnik, skrzynię, zawieszenie. Przebieg może być skręcony.
sebo199 - 13-02-2010, 09:18
Nie ma napisane że bezwypadkowy. Przyjrzyj się proszę miejscom które zaznaczyłem na zdjęciu i porównaj do drugiej strony. Na tym kielichu to może są zacieki od mycia silnika.
Jak to miejsce przy błotniku (zaznaczone) sie pomarszczył to lekko on nie dostał.
sampler - 13-02-2010, 09:39
auto prawdopodobnie to rocznik 97. Swiadcza o tym: brak kieszeni na fotelach oraz licznik do 240. Po nr vin okaze sie dokladna data produkcji.
polleck - 13-02-2010, 12:38
sampler napisał/a: | auto prawdopodobnie to rocznik 97. Swiadcza o tym: brak kieszeni na fotelach oraz licznik do 240. Po nr vin okaze sie dokladna data produkcji. |
Faktycznie licznik do 240. Mój 2.5 V6 manual 1998 ma licznik do 260. A nie jest tak, że automat ma do 240 a manual do 260 ?
sewkor - 13-02-2010, 13:46
Kielichy wyglądają na OK, przedni pas tochę zabardzo się błyszczy ale to może być wina zdjęcia ( w oryginale jest półmatowy ), tylne nadkole do małej zaprawki ale tragedi nie ma, automaty po lifcie miały licznik skalowany do 260, ładny środek do pełni szczęścia brakuje tylko kontroli trakcji a przy takim wypasie powinna być.
Nie ma co gdybać trzeba zobaczyć z bliska.
Przebieg do weryfikacji.
nikiniko - 13-02-2010, 15:25
Panowie bardzo dziękuję za każdą opinie.
Poprosiłem was o pomoc bo kolega z pracy jest zainteresowany kupnem tego gala.
sebo199 - 13-02-2010, 21:15
Sewkor, kielichy może i tak ale to łączenie nad kielichem które jest zaznaczone na bank było robione.
domin_ae - 21-02-2010, 15:17
Jutro, albo we wtorek jestem umowiony na przeglad tego auta w warsztacie. Na zywo wyglada i brzmi niezle (zadnych podejrzanych odglosow z silnika, zawieszenia, ukl. kierowiczego). Auto jest po stluczce, ale niegroznej - widzialem zdjecia.
Jesli bedzie to jakas mina, to nie omieszkam o tym napisac. Jesli bedzie git, to biore.
A tak w ogole witam wszystkich, bo to moj pierwszy post na tym forum
Robson86 - 23-02-2010, 20:03
wlot powietrza przy podniesionej masce (ten do filtra powietrza) przymocowany jest niefabrycznymi rozniacymi sie od siebie srubami (tzn jedna fabryczna druga nie). Zauwaz ze chlodnica przymocowana jest takze na niefabrycznych srubach (tyh srebrnych).
Pozdroo
Cacper - 24-02-2010, 00:47
I dodam, że zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego jest wgnieciony
domin_ae - 24-02-2010, 09:40
Juz kupilem, na razie stoi w warsztacie (rozrzad, pompa, filtry, oleje itp.), potem napisze wiecej. Niestety, moze i jestem troche uparty, ale nie chcialbym auta z gazem. Moze kiedys sie przekonam, tak jak wlasnie teraz przekonalem sie do automatu
Poza tym chcialem powiedziec, ze wiele z Waszych opinii na podstawie jednego zdjecia slabej jakosci nie pokrywa sie z rzeczywistym stanem auta - wniosek: nalezy jednak ogladac na zywo
Pozdr
domin
Kmer - 24-02-2010, 20:53
Temat wyczerpany ZAMYKAM
|
|
|