Carisma - Techniczne - Silnik 1,6 klekoce
Anonymous - 19-09-2006, 14:37 Temat postu: Silnik 1,6 klekoce Witajcie
Mam problem z moją Carismą 1,6 ( z 2002, przejechałam 68000). Gdy włączam zimny silnik to kelkoce, stuka, jak jest ciepły a jadę na niskich obrotach po mieście to też stuka. Poczytałam o popychaczach, czy to byłoby to??Jestem kobietą i nie jestem pewna czy dobrze postawiłam diagnozę??Czy mam może najpierw wymienić olej?? Był wymieniany 8 tyś km temu a jeśli tak to na jaki po tym przebiegu?A jeśli to popychacze, to czy ja mogę z tym jeździć,boję się, że uszkodzę silnik..... Panowie fachowcy pomóżcie!
Matejko - 19-09-2006, 15:14
popychacze halasuja w gdi, a ty masz 1.6, czyli mogly sie rozregulowac zawory, lub nie pali na wszystkie cylindry - kiedy wymieniane swiece??
stanik - 19-09-2006, 15:20
jeśli nie pali na wszystkie cylindry to dodatkowym objawem jest nierówna praca silnika, nierówny ciąg. Niby auto jedzie, ale jakby nie miało mocy a do tego wyraźnie czuć benzyne z tyłu auta. Jesli takie objawy wystepuja to mozna ze sporym prawdopodobienstwem stwierdzic ze to wina uszkodzonej ktorejs swiecy.
Pozdrawiam
Anonymous - 19-09-2006, 15:22
Dzieki za szybką odpowiedż:) A ja już poczytałam wszystko o popychaczach i byłam prawie pewna że to popychacze, jednak trzeba się radzić fachowców i do tego mężczyzn:) No świece, dawno..nie pamietam...napewno z 1,5 roku temu albo dawniej.........
Krzyzak - 19-09-2006, 15:24
Generalnie świece wytrzymują 40 tkm w tym silniku.
Jak coś klekoce, to pewnie zwory są do regulacji, ale bez osłuchania się nie obejdzie.
Anonymous - 19-09-2006, 15:26
Faktycznie, nieraz jest mułowate. A ja myslałam, że to wina paliwa ( że jakieś podłe kupuję - mieszkam w miejscowości gdzie jest tylko 1 stacja Orlen i nic wiecej). Czyli najpierw muszę wyminić świece tak?? Poza tym autko oleju nie bierze i spala benzynę normalnie.
[ Dodano: 19-09-2006, 15:28 ]
A regulacja zaworów to coś bardzo kosztownego czy nie? Czy wykona to każdy mechanik czy tylko jakiś specjalista??
Matejko - 19-09-2006, 15:50
wykona kazdy mechanik - ktory sie zna, tzn taki do ktorego masz zaufanie i pewnosc ze jak czegos nie potrafi to sie nie podejmie - koszt z 40zl i raczej nie ma sensu wymieniac uszczelki pod pokrywa zaworow, ja nie wymienialem dwie regulacje i nie leci, a co do zamiennika nie mam pewnosci, luz zaworowy to 0.2 dla ssacych i 0.3 dla wydechowych - regulacja na cieplym silniku
swiece NGK BKR 6E-11
|
|
|