Pajero II - [2.5 TD] Bardzo dziwny pisk!
JJK - 15-02-2010, 22:54 Temat postu: [2.5 TD] Bardzo dziwny pisk! właśnie siedzę i czekam na telefon od mechanika, w moim Pajero coś piszczy, dźwięk ten dochodzi od strony lewej tak jakby od koła i bardziej je słychać w środku w aucie niż na zewnątrz. Piszczy tylko w trakcie jazdy jak zwalniam dźwięk cichnie a jak się zatrzymuje to zanika zupełnie.Mechanik rozebrał koła posprawdzał i twierdzi , że wszystko jest w idealnym porządku , zresztą wszystko było wymieniane w listopadzie zeszłego roku. Podejrzewa że to piszczenie może powodować linka od licznika skąd ten pomysł - nie wiem. Może ktoś z Was miał taki problem...poproszę o pomoc
jawaldek - 15-02-2010, 23:09
Zasugerowałaś licznik więc może..... zaciął się licznik przebiegu dzienny->> to ten który możemy kasować sami.
JJK - 15-02-2010, 23:28
sprawa się wyjaśniła , uszkodzona linka od licznika. Zaskoczyła mnie ta informacja bo byłam pewena że to łożyska w kołach ale już nie piszczy, jaka ulga dla ucha
zbyszekm2 - 16-02-2010, 08:20
JJK napisał/a: | sprawa się wyjaśniła , uszkodzona linka od licznika. Zaskoczyła mnie ta informacja bo byłam pewena że to łożyska w kołach ale już nie piszczy, jaka ulga dla ucha |
Łożyska w PII rzadko siadają.
JJK - 16-02-2010, 15:10
Łożyska w PII rzadko siadają.[/quote]
a pamięta Pan te metalowe kółko z zębami - ponoć rzecz nie do uszkodzenia - a ja potrafiłam.
Anonymous - 16-02-2010, 15:50
zbyszekm2 napisał/a: | Łożyska w PII rzadko siadają. |
U mnie przy licznikowych 192kkm (na dużo więcej nie wygląda) siadły tylne.
|
|
|