To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Elektryczne szyby

Abdi - 16-02-2010, 21:17
Temat postu: Elektryczne szyby
Witam forumowiczów! wiem ze posty na ten temat byly.. wyszukiwałem, wyszukiwałem.. i niestety nie znalazłem.. ale do rzeczy..

W moim lancerku padło podnoszenie przedniej szyby pasażera (tak to już było na innych postach) silniczek działa przy opuszczaniu, ale przy podnoszeniu ni hu hu - ani odzewu.
O dziwo nie jest to pstryczek - tak szacuje , gdyż nie reaguje na pstrykniecia tak z drzwi kierowcy jak i z pasażera. ALE - po zamianie kabelków od silniczka - plusa z minusem zaczeło działać podnoszenie - za to umarło opuszczanie
Czyżby problem z wiązką kabli? - no i sedno - PYTANIE:
Jak sie zabrać do wymiany wiązki kabli (może w miejscu otwierania drzwi się kable "połamały" albo co?) co i gdzie odkrecic by sie dostac do jakiejś kostki i wymienic kable na odcinku - drzwi- reszta auta?

jaka może być inna przyczyna niedomagania?
p.s. linka jest ok!
z góry dzięki za odp!

pawel0020 - 22-02-2010, 18:34

siemka . mialem podobny problem. po wymianie silniczka bylo ok. wewnatrz niego jes takie urzadzenie ktore powoduje ze jak szyba dochodzi do konca prowadnicy to go rozlacza styki zeby nie spalic silniczka.editpozdrawiam

PW tylko i wylacznie albo dzial sprzedam!

arturocki - 06-05-2010, 13:51

Witam. Mam taki sam problem jak Abdi ...poradziłeś sobie z tym może? ...a czy szanowni forumowicze znają może jakąś "kopalnię części zamiennych" do lancerków? ...nowego silniczka niestety nie udało mi się namierzyć... pozdrawiam
mikomik - 07-05-2010, 13:27

na moje oko jak rozbierałem silniczek identyczny jak w galancie tylko prowadnica inna