To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [E5x 92-96] Prośba w ocenie auta. Orneta

gabriel86 - 17-02-2010, 19:03
Temat postu: [E5x 92-96] Prośba w ocenie auta. Orneta
Witam serdecznie. Planowałem zakup sigmy 3.0 12v...ale w trakcie poszukiwań znalazłem galanta, którego już w grudniu planowałem nabyć...
Proszę powiedzieć mi na jakie rzeczy mam zwracać uwagę i ewentualnie co w tym modelu od razu jest nie tak?
Link: http://otomoto.pl/mitsubi...-C10293495.html

Mitsubishi Galant ZADBANY OKAZJA
Cena (brutto):7 450 PLN / 1 868 EUR (do negocjacji)

Typ:Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1995, 210 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 149 KM (110 kW), Pojemność skokowa: 1999 cm3, benzyna+LPG, zielony, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, wspomaganie kierownicy
Opis pojazdu:
Autko zadbane w stanie mechanicznym idealnym 100% sprawne rok przywiezione z Niemiec z oryginalnym przebiegiem oleje paski wymieniane na czas instalacja gazowa sekwencja na gwarancji sprzedaje z powodu wyjazdu za granicę gorąco polecam
zapraszam na jazdę próbną
Polska , orneta,
tel.: +48 693 252412

Od razu zauważyłem że auto w standardzie miało AT, właściciel mówi że MT została włożona w zeszłym roku. Przebieg winien być oryginalny... i na taki też moim połamanym okiem wygląda. Auto nie ma oznak korozji... instalacja jest do wyregulowania ponieważ są jakieś delikatne problemy.

Bardzo podobają mi się parametry silnik 2.0 v6.

Jeżeli istnieje osoba, która poda mi swój numer telefonu i poczeka aż do niej zadzwonię i wyjaśni mi co i jak i gdzie i z czym to będę wdzięczny.
Pozdrawiam .

Andrew - 17-02-2010, 19:07

Ogólnie ze zdjęć mało można zobaczyć. Auto ładne, ale fotki nic ciekawego nie mówią, brak zdjęć środka, silnika...
gabriel86 - 17-02-2010, 19:09

Mam na mailu fotki... środek bardzo zadbany, silnik niezbyt czysty, ale własciciel mowi ze bez wycieków itd...
Andrew - 17-02-2010, 19:15

To wstaw do tematu się zobaczy czy coś widać :) Z tych fotek z ogłoszenia można jedynie kolor auta poznać :mrgreen:
k@rol - 17-02-2010, 20:13

tak w ciemno polecam dokładnie obejrzeć stan podłogi szczególnie progi z tylu i kielichy dookoła bo tam moze sie czaić największe zło...
gabriel86 - 18-02-2010, 00:16

Linki do fotek:
http://img706.imageshack.us/img706/2635/galant.jpg
http://img695.imageshack....650/galant2.jpg
http://img687.imageshack....687/galant4.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/9750/galant7.jpg

szpala85 - 18-02-2010, 00:34

gabriel86 napisał/a:
instalacja jest do wyregulowania ponieważ są jakieś delikatne problemy.

pewnie silnik krokowy ....

no właśnie .... skrzynia zmieniona .......

tempomat jest .... :wink: tylko czy działa ??
TCl-a ni ma .... :|
2x airbag .... 8)

to zdjęcie środka auta jakieś takie dziwne ... jak by był tam nie wiadomo jaki syf ....

ogólnie ładny ..... tylko gość nie wie co sprzedaje :roll:
ps. gaz :|

Wszyc - 18-02-2010, 00:41

szpala czy mi sie tylko wydaje czy z poduchą było coś robione tak jakoś kijowo spasowana ta kierownica
gabriel86 - 18-02-2010, 00:43

Tempoman pewnie nie działa jeżeli skrzynia była zmieniana.
Jeżeli była to chyba dobrze czy nie? Jeżeli silnik 9/10 życia jezdził na automacie to chyba nie jest zajechany? Podłoga jest zdrowa, kielichy z tego co pamiętam również.
Co powiecie o tym motorze? awaryjny? na co zwrócić uwagę? Jak dynamika?
Gaz to nowa sekwencja więc chyba nie ma biedy. Jak cena? Widze że inne E54A są w niższych cenach... jakieś sugestie co do możliwych problemów, usterek...?

szpala85 - 18-02-2010, 00:55

Wszyc napisał/a:
szpala czy mi sie tylko wydaje czy z poduchą było coś robione

nie tyle kiera ( u mnie jest tak samo ) co poducha od pasażera jakaś taka powyginana :shock:

gabriel86 napisał/a:
Jeżeli silnik 9/10 życia jezdził na automacie to chyba nie jest zajechany?

hmmm..... no nie wiem .... nie dbał o automata i mu sie posypał .... to nie wiadomo jak dbał o silnik :roll:

gabriel86 napisał/a:
Co powiecie o tym motorze? awaryjny? na co zwrócić uwagę? Jak dynamika?

jest dobry :wink:

gabriel86 napisał/a:
Jak cena? Widze że inne E54A są w niższych cenach...

dlatego że masz dołożony gaz cena jest wyższa ....

gabriel86 napisał/a:
jakieś sugestie co do możliwych problemów, usterek...?

ogólnie bez awaryjny ... ale kto to wie ... Gal ma 15 lat :wink:

andi18 - 18-02-2010, 00:59

Auto już baardzo długo na allegro, z parę miesięcy o ile się nie mylę... Ciekawe dlaczego bo to rarytasik przecież? Z tą skrzynią ciekawe jakie patenty i podejrzanie wyglądają mi okolice kielichów...
szpala85 - 18-02-2010, 01:02

andi18 napisał/a:
podejrzanie wyglądają mi okolice kielichów...

dokładnie ..... na przednich kielichach tam gdzie jest łączenie z błotnikiem widać rudą .... czyli rdza juz sie przebija od spodu :|

gabriel86 - 18-02-2010, 07:36

Hmm... jak to jest z tymi kielichami? Da się to przespawać czy coś? Auto było wystawione w grudniu, pozniej wlasciciel chyba wyjezdzal bo nie widzialem go przez miesiąc... i teraz wyplynelo. Auto było sprowadzone od pierwszego wlasciciela z uszkodzonym automatem, i skrzynka została wymieniona. Ogólnie uzbierał troche wiecej kasy, ale się zastanawiam czy warto zainteresować się tą sztuką i ewentualnie z 2k/3k do niego dołożyć po zakupie? Lakier na zdjeciach wyglada na ładny, nie wiem jak z wnetrzem, nigdy nie widziałem takiego ( w akordzie coś podobnego chyba jest).
Jeżeli chodzi o poduche pasażera to na moje oko od słońca pofalowała, w kilku autach już takie objawy widziałem... możecie mi napisać ile kosztuje rozrząd kompletny z pompą wody do tego motoru?

Andrew - 18-02-2010, 07:43

szpala85 napisał/a:
nie tyle kiera ( u mnie jest tak samo ) co poducha od pasażera jakaś taka powyginana :shock:
Wydaje mi się, że od słońca. Brat tak samo miał.
szpala85 napisał/a:
na przednich kielichach tam gdzie jest łączenie z błotnikiem widać rudą
też to zauważyłem. Ogólnie w środku nie posprzątany, wygląda na jakiś zaniedbany :(
sebo199 - 18-02-2010, 09:15

Jakoś dziwnym trafem komora silnika zrobiona tak by nie było widać prawej strony. Fragment prawego kielicha jest czysty. Może po naprawach blacharskich? Wydaje mi się że tam poszło uderzenie i to by tłumaczyło wygląd tej "poduszki pasażera". Wątpię by aż tak się od słońca powyginała. Jak się wybierzesz to dobrze oglądaj przód. Jak naprawa dobrze zrobiona to nie dyskwalifikuje auta.