To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [4G 05-xx] Problem z odpaleniem

damianslomka - 19-02-2010, 14:40
Temat postu: [4G 05-xx] Problem z odpaleniem
Witam, po prawie calej zimie nie ruszania swojego Eclipse wkoncu nadszedl czas na odpalenie, samochód odpalil bez problemu na sekunde i zgasł... teraz kreci jak wariat ale nie pali co to moze byc??
zenek_bb - 19-02-2010, 18:40

ja bym stawiał na pompe paliwa albo dostała się wilgoć do dolotu
Bartek - 20-02-2010, 20:43

Kręci jak wariat, czyli szybciej niż normalnie?
zenek_bb - 21-02-2010, 03:01

jak kręci szybciej niż normalnie to kompresja uciekła.... ;/ ani nie strasz chłopaka, przecież zagadał na sekunde

właśnie mi sie przypomniało, w ecli przy odpaleniu daje iskre na wszystkie świece naraz, jak tylko zaskoczy daje zapłon normalnie, jakbyś miał źle podpięte kable wysokiego też by tak zagadał i od razu zgasł... tylko mi nie pasi że teraz wogóle nie daje życia.. ;/

barteski - 21-02-2010, 12:12

ale pompa podała na ta sekunde wiec wniej problemu byc nie powinno
ale powinienes kuknac czy jest iskra wtrysk albo po kreceniu popusc srube na na filtrze paliwa i zobacz czy jest psyk paliwa jak pompa chpdzi musci poleciec benzin
a jak niedojdziesz do filtra bo tam jest nieciekawie to zdejmij powrót na listwie oczywiscie niech nikt w tym czasie nie kreci silnikiem

damianslomka - 21-02-2010, 12:36

pompa chodzi, sprawdzilem odrazu na wyjsciu z pompy, pod tylnim siedzeniem. Nie kreci szybciej niz normalnie, kreci tak jak zawsze tylko nie pali...

[ Dodano: 21-02-2010, 12:41 ]
dodam ze w zime odpalalem go mniej wiecej co 2 tyg i przy -25 nawet palil bez problemu, teraz przy temp +10 tak sie stalo wiec nie mam pojecia co to...

zenek_bb - 21-02-2010, 18:40

sprawdź iskre, bardzo prosta diagnostyka a jakie efekty czesem... napisz jaki wynik
damianslomka - 22-02-2010, 13:08

nie ma iskry....
jak przyjedzie do mnie mechanik z komputerem, to pokaze w czym jest problem??