To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Carisma - amortyzatory do sprężyn Eibach

Łukasz Wwa - 20-02-2010, 04:51
Temat postu: Carisma - amortyzatory do sprężyn Eibach
Witam,

Koledzy, problem dotyczy dopasowania amortyzatorów do sprężyn.Kupilem Cari z sprezynami eibach`a -30mm i amortyzatory monroe(tył na na pewno). Z tylu amortyzatory się wypukały, więc postanowiłem je wymienić. W trakcie demontarzu starych amortyzatorów na tyle, zauważyłem, że na teleskopie, tam gdzie odboje, były jeszcze ograniczniki skoku(gumowe walce), dzięki którym nie dobijał przy znacznych przechyłach. Walce byly tak spasowane, ze nie dalo sie ich zdjąć, wnioskuje, ze w tym modelu byly fabryczne.
Nie moglem znalezc takich amorów więc włożyłem na tył stand. KAYABE przy tych sprężynach. Okazalo sie że, przy dużym obciążeniu obcierają o nadkola, a na poprzednich była bajka. Problem dotyczy modelu, ponieważ na przednich am. nie ma wybitego żadnych inf. (to co mozna obejrzac bez demontażu).

Prosze o poważne i realne odpowiedzi. Nie chce porad typu „kup se zawias KONI, lubi BILSTEIN`a”

misiumisiu - 20-02-2010, 07:55

Możesz spróbować czegoś takiego ja kiedyś stosowałem i pomogło http://moto.allegro.pl/it...ze_gratisy.html
robertdg - 20-02-2010, 11:00

Łukasz Wwa, masz za miekkie amory, walce odbojowe są wymienne, jak mozesz podaj serie tych amorów Monroe co miales założone, moze znajdziemy odpowiedniki, walce odbojowe da się dopasować z innego auta :-)