To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - 1% podatku - dla kogo

Student - 21-02-2010, 09:43
Temat postu: 1% podatku - dla kogo
W związku przykrą informacją od kolegi Lodapis o stracie Malwinki - Kondolencje od całej mojej rodziny, zadeklarowany 1% podatku chciał bym przeznaczyć dla kogoś innego.

Jeżeli macie w swojej rodzinie osoby którym potrzebna jest pomoc poproszę o informacje.

Z chęcią wskaże kogoś z waszych znajomych jako odbiorcę mojego 1% i mojej rodziny.

Jeżeli się ktoś znajdzie to zgodnie z wymogami poprosze o kompletne dane Organizacji i dane dziecka abym mógł wypełnić PIT-a.

Sprawę chciał bym zamknąć w dniu dzisiejszym do godzin wieczornych bo jutro jadę do Skarbówki.

Jężeli nie będzie odzewu przekażę pewnie na Fundacje TVN lub Polsat.

Ponadto namawiam do kontynuacji tego wątku ,
Wpisujecie osoby z waszego otoczenia które potrzebują pomocy.

Czekam na odzew.

sieegurd - 21-02-2010, 17:21

Ja również mam już komplet papierów do rozliczenia i chętnie z żoną przekażemy 1% podatku (tak jak Student) na pomoc komuś z Waszego otoczenia :) Myślę, że jakiś tydzień jeszcze mi zajmie zabranie się do rozliczeń, więc piszcie, jeśli potrzeba :)
Student - 22-02-2010, 07:59

OK. Ja już przekazałem.
jazy1 - 22-02-2010, 10:06

Student napisał/a:
W związku przykrą informacją od kolegi Lodapis o stracie Malwinki - Kondolencje od całej mojej rodziny, zadeklarowany 1% podatku chciał bym przeznaczyć dla kogoś innego.
sieegurd napisał/a:
Ja również mam już komplet papierów do rozliczenia i chętnie z żoną przekażemy 1% podatku (tak jak Student) na pomoc komuś z Waszego otoczenia

Też dzisiaj się rozliczam, więc jakby co to dajcie znać

Student - 22-02-2010, 19:22

Jężeli ktoś nie wie na kogo przekazać swój 1% to podaję dane chłopca którego Ja obdarowałem.
FUNDACJA DZIECIOM "ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ"
KRS: 0000037904
Z DOPISKIEM "DLA KACPRA PIERZCHANOWSKIEGO nr 7914"

Sprawa dotyczy małżeństwa z mojej firmy.
Chłopiec ma 4 lata i wymaga stałej rehabilitacji ze względu na porażenie mózgowe i inne schorzenia.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany czytaniem rodzinnej tragedii to zamieszczę informacje na temat większości chorób które obecnie nękają to biedne dziecko.

Generalnie w imieniu rodziców dziękuję za wszystkie %, choć oni sami nie wiedzą że zamieszczam moją prośbę na naszym forum.

jazy1 - 22-02-2010, 20:12

o taką wiadomość mi chodziło. Dzięki masz ten 1%( a raczej Kacper )
Anonymous - 27-02-2010, 10:20

Ja również delkarowałem 1% dla Malwinki.
Teraz przekaże te pieniążki Kacperkowi.

arturo12 - 08-03-2010, 19:41

Ja również przekazałem 1% dla Kacpra
Student - 08-03-2010, 21:30

Dziękuję wszystkim za odzew.

Dziwna sprawa , jeszcze 2 tygodnie temu miałem problem komu przekazać 1%, prosiłem was o namiary na znajomych którym przyda się pomoc i trafiłem na Kacpra w swojej firmie.
W tamtym tygodniu w naszej gazetce firmowej była kolejna strona poświęcona rodzinom/dzieciom z mojej firmy i skromne prośby o pomoc.
Po zapoznaniu się z artykułem normalnie ścięło z nóg.
Mojego kolegi z którym pracowałem przez 3 lata, chłopczyk który urodził się miesiąc temu jest kolejnym dzieckiem dotkniętym powikłaniami :Zespołem Dawna, obniżonym napięciem mięśniowym, uszkodzeniem słuch itd.
Pytanie: dlaczego los karze takie małe szkraby?

Jeżeli będzie wątek sie dalej rozwijał to wkleję kolejne dane , może ktoś przekaże swój 1% .

Anonymous - 09-03-2010, 08:28

Jeśli jeszcze nie rozliczyłeś swojego pita zwracam się z prośbą o pomoc córce mojego kolegi który praktycznie zbudował mój samochodzik (na zewnątrz). Niestety jego córeczka urodziła się z torbielą w główce która spowodowała niedowład lewej strony , oczopląs, i opóźnienie psycho-ruchowe. Teraz maja ma 2 lata i po przebytej operacji wymaga ciągłej opieki i kosztownej rehabilitacji!!!!!!
zwracam sie do wszystkich którzy maja mozliwosc przekazania swojego podatku lub swojej firmy.
oto dane które trzeba wpisac w swoim picie:
Dolnośląska Fundacja Rozwoju Ochrony zdrowia
Numer krs : 0000050135
hasło: Główka
Koniecznie prosze o wpisanie hasla bo wtedy pieniazki pujdą na Majkę a nie na ogół fundacji.
Dięki wszystkim którzy mogą pomóc

[ Dodano: 09-03-2010, 08:29 ]
Sory ze sie dopisuje ale w moim temaciesie nikt nie odezwał

Student - 09-03-2010, 13:21

Nie ma za co, wątek jest po to a byśmy zrobili coś dobrego dla innych.

Dopisujecie się jak możecie i wspierajcie akcję.

Dobrze by było aby do zamknięcia rozliczeń podatkowych wątek był gdzieś na wierzchu.
Pytanie do adminów czy się da?

Marino - 21-03-2010, 19:49

Jeżeli ktoś jeszcze nie rozliczył się z Urzędem Skarbowym, zapraszam do przekazana 1% na konto Krzysia. Krzyś jest moim chrześniakiem i ma stwierdzony autyzm dziecięcy. Zbieramy pieniążki na wyjazd do Chin żeby poddać się leczeniu.

podaje dane do wpłaty:
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
nr kont:
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
tytułem: darowizna na leczenie i rehabilitację Kobyliński Krzysztof

http://www.dzieciom.pl/10252
Dla zainteresowanych tematem strona mojej szwagierki:
www.abi.tla.pl