Space Star Techniczne - [MSS DID] [ELEKTRYKA] Kontrolka "silnik" przy przy
Wladyslaw2 - 22-02-2010, 07:14 Temat postu: [MSS DID] [ELEKTRYKA] Kontrolka "silnik" przy przy Witam,
Jestem tu nowy ale mam problem i być może uda wam się go rozwiązać..
Auto pochodzi z 2001 roku, diesel.
200 tys. km przebiegu.
Od paru dni zauważyłem, że gdy wyruszam w drogę i gdy nagle dodam mu wielkich obrotów by ostro ruszyć z miejsca, zapala się kontrolka "silnika" pomarańczowa...
I wcale nie znika.
Co to może być?
Katalizator coś nie tak??
halbog - 22-02-2010, 08:36
Wladyslaw2 napisał/a: | gdy nagle dodam mu wielkich obrotów by ostro ruszyć z miejsca, zapala się kontrolka "silnika" pomarańczowa...
I wcale nie znika. | 1 mimo wszystko upewnij się, że nie jest kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy
2 wpisz w szukajkę "sczytywanie błędów", znajdziesz na 100% informacje na temat sposobów wyszukiwania, interpretacji oraz usuwania błędów. Chodzi o unikanie tworzenia zdublowanych wątków.
Pozdrawiam
Bogdan
cns80 - 22-02-2010, 08:48
halbog napisał/a: | 2 wpisz w szukajkę "sczytywanie błędów", znajdziesz na 100% informacje na temat sposobów wyszukiwania, interpretacji oraz usuwania błędów. | W dieslu błędów nie poczyta Chyba że komputerem Bosch.
drtymf - 22-02-2010, 08:54
Jeśli przy przegazowaniu to może coś z turbiną. Jednak jedyna opcja żeby być pewnym to zczytanie błędów z komputera.
Wladyslaw2 - 22-02-2010, 09:15
Aha, no to w sumie będzie chyba trzeba z tego komputera skorzystać.
A ma ktoś jakieś namiary na "sczytywacza" w rejonach Oświęcimia, Bielska Białej, Wadowic?
Anonymous - 22-02-2010, 14:00
Miałem podobny problem. Przy dodaniu gazu po uzyskaniu większych obrotów włączał check engine i nie miał mocy , brak jakiegokolwiek odejścia . Problem był przy turbinie, mianowicie przewod podciśnienia (dokładnie jeden) był tak jakby poprzecinany (???). Po zaklejeniu taśmą problem znikł.
cns80 - 22-02-2010, 15:07
Zwykle są to problemy ze szczelnością dolotu i turbiny.
|
|
|