To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] [ELEKTRYKA] Kontrolka "silnik" przy przy

Wladyslaw2 - 22-02-2010, 07:14
Temat postu: [MSS DID] [ELEKTRYKA] Kontrolka "silnik" przy przy
Witam,

Jestem tu nowy ale mam problem i być może uda wam się go rozwiązać..

Auto pochodzi z 2001 roku, diesel.
200 tys. km przebiegu.

Od paru dni zauważyłem, że gdy wyruszam w drogę i gdy nagle dodam mu wielkich obrotów by ostro ruszyć z miejsca, zapala się kontrolka "silnika" pomarańczowa...
I wcale nie znika.

Co to może być?

Katalizator coś nie tak??

halbog - 22-02-2010, 08:36

Wladyslaw2 napisał/a:
gdy nagle dodam mu wielkich obrotów by ostro ruszyć z miejsca, zapala się kontrolka "silnika" pomarańczowa...
I wcale nie znika.
1 mimo wszystko upewnij się, że nie jest kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy :wink:
2 wpisz w szukajkę "sczytywanie błędów", znajdziesz na 100% informacje na temat sposobów wyszukiwania, interpretacji oraz usuwania błędów. Chodzi o unikanie tworzenia zdublowanych wątków. :mrgreen:
Pozdrawiam
Bogdan

cns80 - 22-02-2010, 08:48

halbog napisał/a:
2 wpisz w szukajkę "sczytywanie błędów", znajdziesz na 100% informacje na temat sposobów wyszukiwania, interpretacji oraz usuwania błędów.
W dieslu błędów nie poczyta :) Chyba że komputerem Bosch.
drtymf - 22-02-2010, 08:54

Jeśli przy przegazowaniu to może coś z turbiną. Jednak jedyna opcja żeby być pewnym to zczytanie błędów z komputera.
Wladyslaw2 - 22-02-2010, 09:15

Aha, no to w sumie będzie chyba trzeba z tego komputera skorzystać.
A ma ktoś jakieś namiary na "sczytywacza" w rejonach Oświęcimia, Bielska Białej, Wadowic?

Anonymous - 22-02-2010, 14:00

Miałem podobny problem. Przy dodaniu gazu po uzyskaniu większych obrotów włączał check engine i nie miał mocy , brak jakiegokolwiek odejścia . Problem był przy turbinie, mianowicie przewod podciśnienia (dokładnie jeden) był tak jakby poprzecinany (???). Po zaklejeniu taśmą problem znikł.
cns80 - 22-02-2010, 15:07

Zwykle są to problemy ze szczelnością dolotu i turbiny.