Śląskie - Myjnia ręczna na śląsku
alfiq - 23-02-2010, 17:25 Temat postu: Myjnia ręczna na śląsku Czy ktoś z szanownych współforumowiczów wie może o myjni w okolicach Katowic, Mysłowic, Sosnowca, gdzie można udać się z własnym szamponikiem i skorzystać ze szlaucha i ciepłej wody aby samemu umyć misiaka ?
Nie mam zaufania do myjni bezdotykowych (środki, które doprowadziłyby do definitywnego usunięcia brudu są zbyt agresywne a inne pozostawiają miła brudową otoczkę ) a na myjnie szczotkowe nie mam najmniejszego zamiaru zaglądać, biorąc pod uwagę jakość lakieru na nowym aucie. A tak, w spokoju wypucowałbym Lancerka delikatnie i zabrał się za wiosenne woskowanie.
Niestety nie dysponuję przydomowym ogródkiem czy podjazdem i musiałbym dźwigać wiadra z wodą do garażu. Na marginesie, takie "dzikie mycie" jest chyba nielegalne
robertdg - 23-02-2010, 19:44
Sosnowiec na ulicy Długosza, na przeciw Makro, jak jedziesz od strony Olkusza na światłach skrecasz w lewo, a jak jedziesz od strony Katowic na światłach skrecasz w prawo i jakies 200m dalej po prawej stronie jest taka myjnia nie da sie jej nie zauwazyc, mam nadzieje ze to o to Ci sie rozchodzi.
alfiq - 23-02-2010, 20:35
Dzięki wielkie, choć to troszku daleko ode mnie No ale jeszcze Sosnowiec Może jakieś inne typy, bliżej Mysłowic i Katowic. Czytałem wypowiedzi kolegów z Krakowa i tam wydaje się roić od takich myjni
JCH - 23-02-2010, 21:00
alfiq napisał/a: | Czytałem wypowiedzi kolegów z Krakowa i tam wydaje się roić od takich myjni | Raczej chodzi im o myjnie samoobsługowe, takie gdzie wrzucasz monetę i myjesz lancą pod ciśnieniem. Nie można tam z wiaderkiem i gąbeczką wywijać
U mnie w mieście mam taką na stacji BP i przy jednym z marketów. W Katowicach nie kojarzę
racer1972 - 24-02-2010, 01:07
w Bytomiu przy dworcu jest i nikt nie patrzy na ręce tak tak straż wiejska lepi mandaty za pokątne mycie...
mazin - 24-02-2010, 15:40
racer1972 napisał/a: | w Bytomiu przy dworcu jest i nikt nie patrzy na ręce tak tak straż wiejska lepi mandaty za pokątne mycie... |
U nas są (chyba) trzy (bo znam tylko dwie, o trzeciej słyszałem), na tej którą odwiedzam najczęściej, czasem ludzie wspomagają myjkę gąbką, ja tam takiej potrzeby jeszcze nie miałem, ciśnienie jest na tyle duże że wszystko schodzi. Ale generalnie to fajny wynalazek, wolę umyć taniej i dokładniej niż drożej i oglądać niedomyte kawałki, lub rysy z automatu.
gonzo79 - 02-03-2010, 14:55
Na granicy Katowic i Chorzowa jest myjnia samoobsługowa na monety. Przy centrum handlowym AKS (Carrefour) obok Stadionu Śląskiego. Pracowałem kiedyś w aptece w tym centrum i wiecznie kolejki były do tej myjni (i są chyba nadal, zwłaszcza w weekendy).
Pozdrawiam.
MK
mkm - 05-03-2010, 03:19
alfiq, ten temat chyba bardziej nadaje sie do regionalnego...
andkul2 - 05-03-2010, 16:16
alfiq,
jest myjnia w Katowicach na Dąbrówce Małej ul.Pod Młynem tel 32 256 36 62
widzialem kiedyś ze klient sam mył samochód i miał swoje srodki ale oczywiscie kasa poszła za mycie nie wiem ile ale mozesz wykonac tel
myje tam swojego Miska ale pije kawę a chłopaki myja i robią to chyba najlepiej w okolicy tak mi się wydaje
Anonymous - 29-04-2010, 22:50
W Bytomiu na ul. Łagiewnickiej (między myjnią ręczną a myjnią dla TIRów) powstała myjnia samoobsługowa. Problem jest tego typu, że Łagiewnicka jest w przeróbce i po umyciu samochód i tak będzie cały brudny.
jacobian - 30-04-2010, 12:01
W Gliwicach jest kilka myjni ręcznych - bardzo dobra obsługa, ceny i wykonanie - ul. Toszecka, Bernardyńska i Rybnicka. Na Pszczyńskiej - ręczna samoobsługowa.
Pozdrawiam.
Legionista - 15-10-2010, 19:34
Może ktoś polecić solidną myjnię ręczną w Bielsku?
racer1972 - 15-10-2010, 22:25
To już górale stali się ślązakami?
Anonymous - 15-10-2010, 22:39
racer1972, Bielsko-Biała to woj. Śląskie...
racer1972 - 15-10-2010, 23:31
Enanthate dzięki za lekcję geografii... Taki już jestem mały secesjonista... ps.legionista pytaj krzycha to Twój ziomal...
|
|
|