To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Jakie łożysko pompy wspomagania Carisma GDI 98r. ?

Grahamos - 23-02-2010, 23:41
Temat postu: Jakie łożysko pompy wspomagania Carisma GDI 98r. ?
Witam ponownie.
Jakiś czas temu łożysko w pompie zaczęło delikatnie popiskiwać, teraz jest tragedia bo piszczy jak szalone i na dodatek ma luzy, poza tym pompa działa jak należy i nie ma wycieków. Szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć zestawu naprawczego :/ Jeżeli ktoś z was naprawiał u siebie pompę wspomagania to proszę o pomoc.

robertdg - 23-02-2010, 23:45

Grahamos, zawiez pompe do zakladu co sie zajmuje ukladami wspomagania niech Ci zregeneruja, jak chcesz po numerze VIN mozesz jedynie uzyskac symbol łozyska, jezeli oczywiscie katalog uzna ta czesc za wymienna.
Grahamos - 23-02-2010, 23:59

Dzięki Robert za szybką odpowiedz, byłem już w sklepie ale niestety muszę mieć na wierzchu łożysko bo nie jest skatalogowane a zestawu naprawczego nigdzie nie mogę znaleźć to samo dotyczy uszczelek "oringów" Z wymianą łożyska w pompie sobie poradzę tylko potrzebuję wiedzieć jakie łożysko i uszczelki do tego są potrzebne bo najgorsze jest to że jak rozbiorę pompę to później części mogę nie dokupić i auto będzie stało.
robertdg - 24-02-2010, 00:15

Grahamos, podaj numer VIN, ile sie da to sprawdze, ale wiekszosc czesci bedzie dostepna głownie przez serwis

EDIT

Mój kumpel ma dokladnie taka sama Cari jak ty i sprawdziłem po jego Vinie, pompa nie jest rozpisana na detale, jest jako calość, wygląda to tak (Nr OEM parts MR272473)

Grahamos - 19-06-2010, 23:24

Odświeżam temat.

Niestety po rozebraniu pompy okazało się że w pompie nie ma łożysk wymiennych. Pompa pracuje na łożysku ślizgowym co mnie bardzo zmartwiło i najrozsądniejszym wyborem będzie zakup pompy używanej.