To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Jak rozpoznac system hamulcowy?

slav10 - 24-02-2010, 13:10
Temat postu: Jak rozpoznac system hamulcowy?
Wlasnie sie dowiedzialem ze w moim modelu Carismy z 2002r 1.9 DiD byly montowane dwa rozne systemy okladzin hamulcowych z tylu - z przodu pewnie tez . Jeden to Lucasa a drugi (o ile dobrze zapisalem) Akebono. Roznia sie miedzy soba wymiarami i nie da sie powiedziec ktory jest zamontowany w samochodzie bez rozebrania hamulcow. Ponoc jedne sa bardziej wysokie (z uszami) a drugie bardziej dlugie i waskie. Czy ktos sie natknal ne ten problem i potrafi mi powiedziec jak rozpoznac ktore mam okladziny (tyl)? Chce kupic dobre i oddac auto do mechanika. Dzieki z gory za pomoc.
prosty81 - 24-02-2010, 14:34

Zadzwoń pod numer 42 215 44 02, podaj numer nadwozia i powinien Ci podać symbole, a może nawet i zamówisz u niego. Ja zawsze podaje numer nadwozia i już wiem jakie części są do mojego GDI :)

pozdr

Chooper - 24-02-2010, 20:55

można też odrysować stary klocek i z kartką iśc do sklepu. tak po za tym, to na Lucasowym zacisku jest napis Lucas
Robson86 - 24-02-2010, 21:02

Chooper napisał/a:
po za tym, to na Lucasowym zacisku jest napis Lucas

Pozdroo

slav10 - 25-02-2010, 10:44

Odrysowac klocek mozna ale nie chce ich demontowac bo nie mam gdzie tego zrobic. Sproboje poszukac tego napisu na zacisku - moze sie uda.
Rozumiem ze jak go nie bedzie to swiadczy ze to system Akebono.