Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] zmiana biegów
out_luk - 26-02-2010, 07:10 Temat postu: [II 2.0 DID] zmiana biegów Czesc,
Mam wrazenie, ze z moja skrzynia, moze sprzeglem jest cos nie tak.
Objawy: przy zimnym silniku, redukcja do 1 jest praktycznie niemozliwa... po rozgrzaniu OK. Niezaleznie od temp silnika, w przejsciu pomiedzy biegami czuje wyrazne przeskoki, trudno mowic o plynnosci. Zjawisko szczegolnie odczuwalne dla 1-2...
U znajomego w A4 z przebiegiem 160 kkm bez porownania, wszytsko wchodzi gladko bez szemrania...a u mnie niespelna 4 kkm....
Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna??
pozdr
rezon - 26-02-2010, 07:38
out_luk napisał/a: | Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna?? | U mnie chodzą bez problemów, ale też gorzej niż w Octavii. Przyczyna - od przedstawicieli MMP przeczytasz, że pewnie nieprecyzyjnie wrzucasz biegi, które należy wrzucać z wyczuciem i zdecydowanym ruchem, a w ogóle to powinieneś zapisać się na kurs wrzucania biegów . Przyczyna tkwi pewnie w regulacji cięgięł albo kontrukcji skrzyni. out_luk napisał/a: | U znajomego w A4 z przebiegiem 160 kkm bez porownania | bo VAG chyba jednak lepiej skrzynie robi niż Japończycy. Suzuki SX4 też ma podobne objawy na zimnym silniku ja Outek. Jedyna nadzieja, że po kilkunastu kkm się trochę wypracuje i ułoży.
13zbyszek13 - 26-02-2010, 08:16 Temat postu: Re: zmiana biegów Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna??
u mnie jest wszystko Ok. biegi wrzucam i redukuję bez problemu.Co prawda w czasie jazdy nigdy nie redukuję do 1 tylko jak autko stoi
karol_alasz - 26-02-2010, 09:42
Proponuję poczytać T E N temat.Co prawda w nagłówku jest o skrzyniach do 2,2 ale one chyba jedynie dwoma stopniami się różnią a konstrukcja ta sama.
|
|
|