To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] zmiana biegów

out_luk - 26-02-2010, 07:10
Temat postu: [II 2.0 DID] zmiana biegów
Czesc,

Mam wrazenie, ze z moja skrzynia, moze sprzeglem jest cos nie tak.
Objawy: przy zimnym silniku, redukcja do 1 jest praktycznie niemozliwa... po rozgrzaniu OK. Niezaleznie od temp silnika, w przejsciu pomiedzy biegami czuje wyrazne przeskoki, trudno mowic o plynnosci. Zjawisko szczegolnie odczuwalne dla 1-2...
U znajomego w A4 z przebiegiem 160 kkm bez porownania, wszytsko wchodzi gladko bez szemrania...a u mnie niespelna 4 kkm....

Jak jest u Was? Co moze byc przyczyna??

pozdr

rezon - 26-02-2010, 07:38

out_luk napisał/a:
U mnie chodzą bez problemów, ale też gorzej niż w Octavii. Przyczyna - od przedstawicieli MMP przeczytasz, że pewnie nieprecyzyjnie wrzucasz biegi, które należy wrzucać z wyczuciem i zdecydowanym ruchem, a w ogóle to powinieneś zapisać się na kurs wrzucania biegów ;) . Przyczyna tkwi pewnie w regulacji cięgięł albo kontrukcji skrzyni.
out_luk napisał/a:
U znajomego w A4 z przebiegiem 160 kkm bez porownania
bo VAG chyba jednak lepiej skrzynie robi niż Japończycy. Suzuki SX4 też ma podobne objawy na zimnym silniku ja Outek. Jedyna nadzieja, że po kilkunastu kkm się trochę wypracuje i ułoży.
13zbyszek13 - 26-02-2010, 08:16
Temat postu: Re: zmiana biegów

u mnie jest wszystko Ok. biegi wrzucam i redukuję bez problemu.Co prawda w czasie jazdy nigdy nie redukuję do 1 tylko jak autko stoi

karol_alasz - 26-02-2010, 09:42

Proponuję poczytać T E N temat.Co prawda w nagłówku jest o skrzyniach do 2,2 ale one chyba jedynie dwoma stopniami się różnią a konstrukcja ta sama.