To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Przeprowadzka...

xor - 26-02-2010, 13:12
Temat postu: Przeprowadzka...
Przeprowadzam się do Warszawy.
I szukam mieszkania na wynajem. Jeśli ktoś zna kogoś zaufanego, uczciwego mającego na wynajem mieszkanie (m3), to będę wdzięczny. Do 40m2, większe ni potrzebne. Agd mam swoje, meble też niekonieczne.

Widziałem ogłoszenie Harpagana - było by fanie, ale za drogo. Przynajmniej na razie mnie nie stać.

Wdzięczny będę również za jakieś sugestie, informacje gdzie kradną, gdzie biją, a gdzie gwałcą :)

mlun - 26-02-2010, 15:17

Kradną,biją ale nie wiem czy gwałcą to na brudnie albo pradze:P
ApAcHoS - 26-02-2010, 20:11

mlun napisał/a:
Kradną,biją ale nie wiem czy gwałcą to na brudnie albo pradze:P

a w szczególności praga północ :mrgreen:

gdzie bym zamieszkał ??

Żoliborz-spokojna, ładna i wciąż "zielona" dzielnica Warszawy-dodatkowo ma już dobry dojazd do Centrum z racji linii metra.

koszmarek - 26-02-2010, 20:18

na prade północ jest niebezpiecznie. Na południowej spokojnie. Saska kępa też mało bezpieczna i droga.. żoliborz.. koniec świata.
Ja polecam ursynów. Mają w dzielnicy wszystko czego potrzeba, jest nowocześnie, wszędzie blisko

kamil0810 - 26-02-2010, 20:52

wola okolice stawki spokojna okolica ale nie ma gdzie parkować więc to spory minus no i wszedzie niezły dojazd
ApAcHoS - 26-02-2010, 21:44

koszmarek napisał/a:
.
Ja polecam ursynów. Mają w dzielnicy wszystko czego potrzeba, jest nowocześnie, wszędzie blisko

Jak dla mnie ursynów to koniec świata :mrgreen: patrząc od mojej strony wisły :wink: i sam nie wiem co jest dalej od centrum....

Piwor - 26-02-2010, 22:23

koszmarek, wypraszam sobie! Ja mam raptem do 10 minut do ścisłego centrum!
Pieniek - 26-02-2010, 22:31

xor określ miejsce do którego musisz dojeżdżać w Warszawie. Mój dobry kolega ma do wynajęcia dwupkojowe mieszkanie o wysokim standardzie na nowym osiedlu ale w Ząbkach. Cena chyba poniżej 1500 PLN(czynsz w cenie) ale szczegółów nie znam. Jakbyś był zainteresowany daj znać to dowiem się szczegółów.
Pozdrawiam.

koszmarek - 26-02-2010, 22:35

podobnie piwor co z ursynowa.. a ursynów jest nowoczesną dzielnicą IHMO.
xor - 26-02-2010, 23:17

Oj, Pieniek, Ząbki już za daleko. Kiedyś dziewczyna mieszkałą w Zielonce, i massakra...

Mi dojazd ważny o tyle, aby do centrum można sprawnie się dostać by tramwaj/autobus/metro. Po sporadycznych doświadczeniach samochodem w Warszawie, wolę po centrum poruszać się komunikacją miejską - szybciej i mniej stresowo :)
Musi tylko być dobry dojazd (ok 30min) w okolice ronda Waszyngtona (to jest Saska Kępa vel Praga Południe, prawda ?)

Poszukam ofert w proponowanych lokacjach, zobaczę jak ceny.

Bartek - 27-02-2010, 09:53

xor, mieszkam w Ząbkach. Znając kanały ( nie główne drogi) mam 12 km do PeKiNu, a o 8 rano jadę do pracy na powislu 25 min. Jest tu wbrew pozorom dość spokojnie. A biją, kradną i gwałcą absolutnie wszędzie - mieszkałem kilka lat na Bródnie i nie uważam, żeby było tam jakoś bardzo inaczej niż wszędzie. Okolice Stawek polecam również.
ApAcHoS - 27-02-2010, 14:51

xor napisał/a:
w okolice ronda Waszyngtona

To szukaj w okolicach ronda Waszyngtona 8) tam ceny nie sa jakies wygurowane-normalna zależność pomiędzy wielkością mieszkania, standardem, wiekiem budynku...

Manuela - 28-02-2010, 11:52

xor napisał/a:
ronda Waszyngtona (to jest Saska Kępa vel Praga Południe, prawda ?)
Ja mieszkam Grochowie i bardzo sobie chwalę. Dobrze skomunikowana okolica, mnóstwo zieleni, ceny dal ludzi.

Poszukaj na Grochowie i Kamionku, Saskiej Kępie (z tych trzech będzie najdroższa, ale znośnie). Praga Południe jest fajna :)

Bart007 - 28-02-2010, 20:11

Odległość w Warszawie nic nie znaczy, taki Ursus jest w linii prostej relatywnie blisko centrum, ale to wcale nie znaczy, że wygodniej stamtąd dojeżdżać niż z dużo dalszego na mapie Ursynowa :)

Parę lat mieszkałem na Pradze Północ (okolice Wileńska - Stalowa) - komunikacja publiczna i infrastruktura bardzo dobre, ale faktycznie nie jest tam za przyjemnie i trochę niebezpiecznie, zwłaszcza jak ktoś nowy i nie wie, którymi uliczkami o jakiej porze chodzić. Teraz przenoszę się na Ursynów. Przy wynajmie warto wybierać dobre lokalizacje (polecany tu już Muranów, Górny Mokotów, Ursynów), bo różnica w cenie nie jest dużą w stosunku do komfortu i zaoszczędzonego czasu. Oczywiście jak ktoś pracuje na prawym brzegu, to Praga Południe jak najbardziej.

cebull - 28-02-2010, 20:48

na jednym koncu metra zoliborz a na drugim ursynow ;)

Piwor napisał/a:
koszmarek, wypraszam sobie! Ja mam raptem do 10 minut do ścisłego centrum!

Piwor zgadzam sie z Toba

Jezeli znajdziesz mieszkanie gdzies przy metrze dojazd do ronda bediesz miec prosty- metrem do centrum i tramwajem / autobusem do ronda :)