To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Gdzie sprawdzić i ocenić stan silnika?

uh4 - 27-02-2010, 14:50
Temat postu: Gdzie sprawdzić i ocenić stan silnika?
Witam,
jak w temacie, chodzi mi o to, że chciałbym dowiedzieć się w jakim stanie jest mój silnik ponieważ ma już przejechane prawie 470k km. Wolę sprawdzić za wczasów aby później nie było kłopotów.
Ile może to kosztować?
Znam metodę sprawdzania ciśnienia w silniku i na jego podstawie się ocenia jego stan. Czy są inne metody?
Ogólnie samochód jeździ i pracuje idealnie, odpala za pierwszym nawet jak stoi 3 dni w mrozie poniżej 20 st. :) , oleje wymieniane co 15 tyś km tak jak i filtry powietrza, paliwa i gazu.

Pozdrawiam.

pawela - 27-02-2010, 19:53
Temat postu: Re: Gdzie sprawdzić i ocenić stan silnika?
uh4 napisał/a:
Witam,
jak w temacie, chodzi mi o to, że chciałbym dowiedzieć się w jakim stanie jest mój silnik ponieważ ma już przejechane prawie 470k km. Wolę sprawdzić za wczasów aby później nie było kłopotów.
Ile może to kosztować?
Znam metodę sprawdzania ciśnienia w silniku i na jego podstawie się ocenia jego stan. Czy są inne metody?
Ogólnie samochód jeździ i pracuje idealnie, odpala za pierwszym nawet jak stoi 3 dni w mrozie poniżej 20 st. :) , oleje wymieniane co 15 tyś km tak jak i filtry powietrza, paliwa i gazu.

Pozdrawiam.

auto sport serwis Piotr Masicz, Ćmiłów 128a 502 66 40 90

ale nie zdziw się jak Piotrek powie standarowo: Jak się nic nie dzieje to po co pchać łapska :D

uh4 - 28-02-2010, 13:54

O tam robiłem klimę, to wiem gdzie to jest więc podjadę niedługo i zapytam się co i jak.
Dzięki

PS. Wole sprawdzić patrząc na stan licznika.