Lubelskie - Gdzie sprawdzić i ocenić stan silnika?
uh4 - 27-02-2010, 14:50 Temat postu: Gdzie sprawdzić i ocenić stan silnika? Witam,
jak w temacie, chodzi mi o to, że chciałbym dowiedzieć się w jakim stanie jest mój silnik ponieważ ma już przejechane prawie 470k km. Wolę sprawdzić za wczasów aby później nie było kłopotów.
Ile może to kosztować?
Znam metodę sprawdzania ciśnienia w silniku i na jego podstawie się ocenia jego stan. Czy są inne metody?
Ogólnie samochód jeździ i pracuje idealnie, odpala za pierwszym nawet jak stoi 3 dni w mrozie poniżej 20 st. , oleje wymieniane co 15 tyś km tak jak i filtry powietrza, paliwa i gazu.
Pozdrawiam.
pawela - 27-02-2010, 19:53 Temat postu: Re: Gdzie sprawdzić i ocenić stan silnika?
uh4 napisał/a: | Witam,
jak w temacie, chodzi mi o to, że chciałbym dowiedzieć się w jakim stanie jest mój silnik ponieważ ma już przejechane prawie 470k km. Wolę sprawdzić za wczasów aby później nie było kłopotów.
Ile może to kosztować?
Znam metodę sprawdzania ciśnienia w silniku i na jego podstawie się ocenia jego stan. Czy są inne metody?
Ogólnie samochód jeździ i pracuje idealnie, odpala za pierwszym nawet jak stoi 3 dni w mrozie poniżej 20 st. , oleje wymieniane co 15 tyś km tak jak i filtry powietrza, paliwa i gazu.
Pozdrawiam. |
auto sport serwis Piotr Masicz, Ćmiłów 128a 502 66 40 90
ale nie zdziw się jak Piotrek powie standarowo: Jak się nic nie dzieje to po co pchać łapska
uh4 - 28-02-2010, 13:54
O tam robiłem klimę, to wiem gdzie to jest więc podjadę niedługo i zapytam się co i jak.
Dzięki
PS. Wole sprawdzić patrząc na stan licznika.
|
|
|