To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Kontrolka świateł długich

Raval - 28-02-2010, 22:58
Temat postu: [Cari 1.6] Kontrolka świateł długich
Witam
Mam problem z moją Cari :( a mianowicie chodzi o to że jak włączam światła to zapala sie kontrolka świateł długich i tutaj dodaje że światła długie są wyłączone a jak włączam światła długie to kontrolka przygasa ale całkiem nie gaśnie. Czy to jest jakieś zwarcie w układzie elektrycznym?? Czy może ktoś z was forumowiczów już się spotkał z takim problemem??
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam

Chooper - 28-02-2010, 23:00

na początek sprawdź żarówki z przodu i z tyłu, czy masz wszystkie światła, a potem zapraszam do wyszukiwarki :)
Raval - 28-02-2010, 23:06

Właśnie o to chodzi że wszystkie światła sprawdzałem i działają bez zarzutu. W wyszukiwarce też szukałem i nic nie znalazłem ale być może zle szukałem i dlatego postanowiłem otworzyć nowy temat. Jeżeli już coś było pisane na ten temat to przepraszam i jak mógł bym prosic o link do tego postu.
Pozdrawiam

kuken - 01-03-2010, 08:54

Miałem podobną przypadłość na jesieni zeszłego roku. Zaczęło się od tego, że raz na jakiś czas zaświecała się kontrolka długich, ale zawsze po jakimś czasie niebieskie światełko gasło. Później kontrolka świeciła się cały czas a ja straciłem światła (świeciły się tylko postojówki). "Fachowcy" ocenili, że na 90% jest walnięty przełącznik. A okazało się, że wystarczyło wymienić kostki, do których wpina się żarówki bo stare były lekko przytopione i robiło się zwarcie. Tak więc najpierw spróbuj i u siebie poszukać zwarcia.