To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Brak świateł pozycyjnych

elektro - 01-03-2010, 17:38
Temat postu: [CA1A 1.3] Brak świateł pozycyjnych
Witam
mam taki problem że wsiadłem dziś rano do auta i nie mam świateł pozycyjnych i podświetlenia zegarów.

dodam że miałem już kiedyś taką przygodę ale wtedy po chwili światła same się zapaliły, a teraz już nie chcą :/

sprawdzałem bezpieczniki i przekaźniki pod maską i nic nie pomogło

POMOCY!!

Anonymous - 01-03-2010, 19:44

Sprawdź bardzo dokładnie bezpiecznik kostkowy 30A pod maską.
elektro - 02-03-2010, 01:45

Problem rozwiązany.

Zaśniedziała kostka za bezpiecznikami po lewej stronie pod deską rozdzielczą.

Mam pytanie do posiadaczy Coltów Czy wy też macie takie problemy z zaśniedziałymi pinami w kostkach?? u mnie to nie pierwszy taki przypadek i ciągle coś muszę grzebać, już zastanawiam się czy auto przypadkiem nie jest po jakimś zalaniu.

Hugo - 02-03-2010, 08:20

elektro napisał/a:
Mam pytanie do posiadaczy Coltów Czy wy też macie takie problemy z zaśniedziałymi pinami w kostkach?? u mnie to nie pierwszy taki przypadek i ciągle coś muszę grzebać, już zastanawiam się czy auto przypadkiem nie jest po jakimś zalaniu.
Możesz mieć rację z tym zalaniem. Normalnie takie rzeczy się nie dzieją.
tttwm - 02-03-2010, 12:04

elektro napisał/a:
Coltów Czy wy też macie takie problemy z zaśniedziałymi pinami w kostkach?? u mnie to nie pierwszy taki przypadek i ciągle coś muszę grzebać, już zastanawiam się czy auto przypadkiem nie jest po jakimś zalaniu.

Ja kupiłem miśka rok temu, przez końcówkę zimy i lato normalnie jeździłem, a teraz od grudnia regularnie co miesiąc przepala mi się bezpiecznik od spryskiwaczy, przyczyna jest zaśniedziała kostka silniczka przednich spryskiwaczy, śniedzieje tylko przedni i żadne czyszczenie nie pomaga na dłużej,.

londolut - 02-03-2010, 14:01

tttwm, oczyść ją i posmaruj środek kostki smarem silikonowym.