Carisma - FAQ - [Carisma] Dziwny kabelek wiszacy pod maską
Kofi - 02-08-2005, 18:58 Temat postu: [Carisma] Dziwny kabelek wiszacy pod maską Dzis sprzatajac fure i zagladajac w kazdy jej zakamarek dostrzeglem dziwny kabel swobotnie wyszacy sobie za kolektorem dolotowym, zakonczony czyms na wzor czujnika temperatury....
Mysle ze on powinien byc gdzies wlozony. Co to moze byc i skad pochodzi??
Grześku - 02-08-2005, 23:11
U mnie tak wygląda czujka turbo, ale to nie to. Chooper - ty masz benzynkę, wykaż się wiedzą
Kofi - 02-08-2005, 23:34
I jeszcze uprzedzam glupie pytanie typu:
"dlaczego na zdjeciu widac tylko 4 palce"
odpowiedz:
Wskazujący jest schowany za kablem.
Chooper - 03-08-2005, 00:16
rano zobaczę, bo o tej porze w garażu to nawet auta nie znajdę
[ Dodano: Sro Sie 03, 2005 8:33 am ]
u mnie tego nie ma...patrzyłem gdzie tylko sie da, co jest na koncach przewoów i nic, wogóle nie mam tam żadnego takiego przewodu (później wstawie foto)
Jak na mój gust, to jest coś od instalacji gazowej, Tak jak Kofi mówisz czujnik, tylko nie tempeatury, a gazu. Jak wyczuje za duże stężenie obok siebie, to chyba odcina dopływ gazu do instalacji...
Anonymous - 03-08-2005, 10:15
Cholera, u mnie w colcie tez jest jakis luzny kabel, niepodlaczony do niczego, zakonczony czarna wtyczka (kolo spryskiwaczy po stronie pasazera przy samym przodzie auta). Chyba zrobie zdjecie i powstanie pomalu forum rzeczy, ktore sa ale nikt nie wie do czego ;P
Bartek - 05-08-2005, 09:54
Czyli biuro rzeczy znalezionych pod maska......
Co do Colta to mam jakas teorie, co do Cari nie mam bladego
Krzyzak - 05-08-2005, 13:08
Bartek napisał/a: | Co do Colta to mam jakas teorie |
złącze ustawiania zapłonu albo spięcie pompy paliwa na krótko?
Bartek - 05-08-2005, 13:12
Acha, ale zanim sie wypowiem, wole zobaczyc, moze nawet live
Anonymous - 05-08-2005, 14:35
Jak bede w domu (na weekend wracam) to wezme cyfrowke i strzele zdjecie, no albo sie na zlocie obejrzy, no albo sie jakos z Bartkiem zgadam - ot tylko taka ciekawostka.
wycieraczki dzialaja, klima dziaja, auto jezdzi, wiec sie niby nie przejmuje, ale taka niewiadoma mnie po prostu intryguje ;P
Wetkne w wtyczke jezyk i poprosze kogos o zabawe przyciskami w misku, wlaczaniem zaplonu i tak dalej. Jak mnie pierdzielnie, to bede wiedzial co.
Mam tylko nadzieje, ze bede po tym, jak mnie pierdzielnie, pamietal co nieco ;P
wichura1 - 05-08-2005, 14:41
Co nieco tak, ale nie wszystko
ROMEL - 05-08-2005, 14:51
Gorzej będzie jak sie okarze to wyjsciem mocy z generatora wysokiego napięcia - nie wiem jakies cuś w stylu niewiadomego pochodzenia ale....
Baaardzo bym chciał zobaczyc Twoją minę podczas impulsu energi w postaci kilku tysięcy wolt na języczek....chyba bym przy okazji tego widoku równiez zaliczył deski ale ze śmiechu....
Pozdro
Anonymous - 05-08-2005, 15:48
E tam, jak maly amper to co tam ;P
najwyzej bym sie uciszyl i nie gadal tyle a przy okazji moze w nocy bym na pradzie oszczedzil czytajac ksiazke ze swiecacymi oczami...
A tak powaznie, to strasznie mnie to intryguje, ma ktos jakas ksiazke do colta CJ?
Hubeeert - 05-08-2005, 17:43
ma ale wysłac może dopiero za tydzień. Przypomnij mi się.
Anonymous - 07-06-2006, 19:06
...a może czujnik obrotów wału korbowego ?...
[ Dodano: 07-06-2006, 20:10 ]
...w mojej cari (ten sam model i rok) podobny kabelek w identycznej osłonce (peszelek) wychodzi gdzieś z silnika od przodu idzie koło pokrywy rozrządu i u góry połącząny jest wtykiem i umocowany pod jedną z śrubek osłony rorządu...
Anonymous - 19-08-2006, 14:01
widze ze temat stary ale kolega sie nie pochwalil czy znalazl wlasciwe miejsce kabelka czy poprostu go wycial
|
|
|