To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Dziwny kabelek wiszacy pod maską

Kofi - 02-08-2005, 18:58
Temat postu: [Carisma] Dziwny kabelek wiszacy pod maską
Dzis sprzatajac fure i zagladajac w kazdy jej zakamarek dostrzeglem dziwny kabel swobotnie wyszacy sobie za kolektorem dolotowym, zakonczony czyms na wzor czujnika temperatury....

Mysle ze on powinien byc gdzies wlozony. Co to moze byc i skad pochodzi??

Grześku - 02-08-2005, 23:11

U mnie tak wygląda czujka turbo, ale to nie to. Chooper - ty masz benzynkę, wykaż się wiedzą :)
Kofi - 02-08-2005, 23:34

I jeszcze uprzedzam glupie pytanie typu:
"dlaczego na zdjeciu widac tylko 4 palce"
odpowiedz:
Wskazujący jest schowany za kablem. :)

Chooper - 03-08-2005, 00:16

rano zobaczę, bo o tej porze w garażu to nawet auta nie znajdę :mrgreen:

[ Dodano: Sro Sie 03, 2005 8:33 am ]
u mnie tego nie ma...patrzyłem gdzie tylko sie da, co jest na koncach przewoów i nic, wogóle nie mam tam żadnego takiego przewodu (później wstawie foto)

Jak na mój gust, to jest coś od instalacji gazowej, Tak jak Kofi mówisz czujnik, tylko nie tempeatury, a gazu. Jak wyczuje za duże stężenie obok siebie, to chyba odcina dopływ gazu do instalacji...

Anonymous - 03-08-2005, 10:15

Cholera, u mnie w colcie tez jest jakis luzny kabel, niepodlaczony do niczego, zakonczony czarna wtyczka (kolo spryskiwaczy po stronie pasazera przy samym przodzie auta). Chyba zrobie zdjecie i powstanie pomalu forum rzeczy, ktore sa ale nikt nie wie do czego ;P
Bartek - 05-08-2005, 09:54

Czyli biuro rzeczy znalezionych pod maska......

Co do Colta to mam jakas teorie, co do Cari nie mam bladego

Krzyzak - 05-08-2005, 13:08

Bartek napisał/a:
Co do Colta to mam jakas teorie

złącze ustawiania zapłonu albo spięcie pompy paliwa na krótko?

Bartek - 05-08-2005, 13:12

Acha, ale zanim sie wypowiem, wole zobaczyc, moze nawet live :wink:
Anonymous - 05-08-2005, 14:35

Jak bede w domu (na weekend wracam) to wezme cyfrowke i strzele zdjecie, no albo sie na zlocie obejrzy, no albo sie jakos z Bartkiem zgadam - ot tylko taka ciekawostka.
wycieraczki dzialaja, klima dziaja, auto jezdzi, wiec sie niby nie przejmuje, ale taka niewiadoma mnie po prostu intryguje ;P
Wetkne w wtyczke jezyk i poprosze kogos o zabawe przyciskami w misku, wlaczaniem zaplonu i tak dalej. Jak mnie pierdzielnie, to bede wiedzial co.

Mam tylko nadzieje, ze bede po tym, jak mnie pierdzielnie, pamietal co nieco ;P

wichura1 - 05-08-2005, 14:41

Co nieco tak, ale nie wszystko :mrgreen:
ROMEL - 05-08-2005, 14:51

Gorzej będzie jak sie okarze to wyjsciem mocy z generatora wysokiego napięcia - nie wiem jakies cuś w stylu niewiadomego pochodzenia ale....
Baaardzo bym chciał zobaczyc Twoją minę podczas impulsu energi w postaci kilku tysięcy wolt na języczek....chyba bym przy okazji tego widoku równiez zaliczył deski ale ze śmiechu....

Pozdro

Anonymous - 05-08-2005, 15:48

E tam, jak maly amper to co tam ;P
najwyzej bym sie uciszyl i nie gadal tyle a przy okazji moze w nocy bym na pradzie oszczedzil czytajac ksiazke ze swiecacymi oczami... ;)
A tak powaznie, to strasznie mnie to intryguje, ma ktos jakas ksiazke do colta CJ?

Hubeeert - 05-08-2005, 17:43

ma ale wysłac może dopiero za tydzień. Przypomnij mi się.
Anonymous - 07-06-2006, 19:06

...a może czujnik obrotów wału korbowego ?...

[ Dodano: 07-06-2006, 20:10 ]
...w mojej cari (ten sam model i rok) podobny kabelek w identycznej osłonce (peszelek) wychodzi gdzieś z silnika od przodu idzie koło pokrywy rozrządu i u góry połącząny jest wtykiem i umocowany pod jedną z śrubek osłony rorządu...

Anonymous - 19-08-2006, 14:01

widze ze temat stary ale kolega sie nie pochwalil czy znalazl wlasciwe miejsce kabelka czy poprostu go wycial :P