Carisma - Techniczne - centralny zamek
gogan1 - 04-03-2010, 19:24 Temat postu: centralny zamek witam mam mały problem z centralnym zamkiem chodzi o to że jak otwieram z pilota to otwieraja sie wszystkie drzwi tylko od strony kierowcy ten taki dzyndzel od drzwi dochodzi do połowy i drzwi sa zamkniete musze pare razy z pilota otwieraz żeby dzyndzel poszedł do samej góry i były otwarte drzwi i niewiem czy może cos trzeba przeczyścić czy cos żeby normalnie chodziło
docencik87 - 04-03-2010, 19:34
Trzeba rozebrać boczki i wyczyścić i nasmarować cały mechanizm. Jeśli to nie pomoże to trzeba rozebrać siłownik i jego przeczyścić.
Dodam, że ten dzyndzelek powinien przy otwieraniu chodzić w miarę lekko.
CelticKing - 06-06-2010, 14:12
witam,
chciałbym nieco odścieżyć ten wątek gdyż mam taki sam problem: wszystkie 4 dzyndzle wychodzą do połowy i nie mogę otworzyć drzwi z pilota tylko muszę z kluczyka.
Postanowiłem zabrać się za siłowniki i je przesmarować i tu pojawia się problem: zdjąłem przednie boczki odkleiłem połowę folii ale nie mam pojęcia jak dobrać się do samego siłownika, czy muszę wymontować go razem z zamkiem i wszystkimi cięgnami? Czy jest jakiś schemat budowy modułu zamka + siłownika i demontażu bez rozbierania połowy drzwi?
Dzięki z góry i pozdrawiam.
hilwart - 22-11-2014, 12:03
Witam, czy któryś z forumowiczów mógłby podzielić się wiedzą, jak wyciągnąć siłownik z tylnych drzwi? Czy muszę rozebrać całe drzwi aby go wyciągnąć?
W wydostaniu siłownika przeszkadza mi prowadnica szyby (Foto), nie mam pojęcia jak to zdemontować.
Jest to Carisma 1.6 98'
|
|
|