Pajero I - wysokie cisnienie oleju
Anntoni - 05-03-2010, 12:47 Temat postu: wysokie cisnienie oleju witam
mam taki dziwny stan cisnienia oleju, podczas jazdy podskoczylo mi poza skale i tak lekko spada i znow do gory.
czy ktos wie co moze byc grane i czym to gozi?
prosze o rade
PiotrC - 05-03-2010, 21:59
A może coś z czujnikiem /wskaźnikiem/ nie tak ?
Pozdrawiam
1405 - 05-03-2010, 22:39 Temat postu: Re: wysokie cisnienie oleju
Anntoni napisał/a: | witam
mam taki dziwny stan cisnienia oleju, podczas jazdy podskoczylo mi poza skale i tak lekko spada i znow do gory.
czy ktos wie co moze byc grane i czym to gozi?
prosze o rade | A mnie to wygląda na zacinanie się regulatora ciśnienia przy pompie ...jak podskoczy ciśnienie spróbuj przy gazować i zobacz czy będzie jeszcze wzrastać czy zacznie spadać. Moze olej gęsty albo trochę ma już nalatane, a nie zapominaj że ropniak lubi zasyfiać olej.
Anntoni - 06-03-2010, 20:01
jest tak ze wystarczy ze przekrece kluczyk w stacyjce a cisnienie na zgaszonym motorze jest na maxa.
jak to mozliwe?
1405 - 06-03-2010, 22:57
Anntoni napisał/a: | jest tak ze wystarczy ze przekrece kluczyk w stacyjce a cisnienie na zgaszonym motorze jest na maxa.
jak to mozliwe? |
Jak tak to po prosu zegar się piep...albo czujnik. Zakładając że wskaźnik oleju jest elektryczny. Posprawdzaj czy kable nie są poluzowane i wszystko łączy tak jak trzeba. Trzeba to zrobić przy silniku jak i przy zegarze...
PiotrC - 07-03-2010, 10:38
Teraz wszystko jasne
Tak jak przypuszczałem; nawalił układ pomiarowy ciśnienia, a gdzie? To już musisz sobie sam poradzić
Pozdrawiam
Anntoni - 07-03-2010, 15:32
no coz bede szukac
|
|
|