To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - wysokie cisnienie oleju

Anntoni - 05-03-2010, 12:47
Temat postu: wysokie cisnienie oleju
witam

mam taki dziwny stan cisnienia oleju, podczas jazdy podskoczylo mi poza skale i tak lekko spada i znow do gory.
czy ktos wie co moze byc grane i czym to gozi?
prosze o rade

PiotrC - 05-03-2010, 21:59

A może coś z czujnikiem /wskaźnikiem/ nie tak ?
Pozdrawiam :)

1405 - 05-03-2010, 22:39
Temat postu: Re: wysokie cisnienie oleju
Anntoni napisał/a:
witam

mam taki dziwny stan cisnienia oleju, podczas jazdy podskoczylo mi poza skale i tak lekko spada i znow do gory.
czy ktos wie co moze byc grane i czym to gozi?
prosze o rade
A mnie to wygląda na zacinanie się regulatora ciśnienia przy pompie ...jak podskoczy ciśnienie spróbuj przy gazować i zobacz czy będzie jeszcze wzrastać czy zacznie spadać. Moze olej gęsty albo trochę ma już nalatane, a nie zapominaj że ropniak lubi zasyfiać olej. :arrow:
Anntoni - 06-03-2010, 20:01

jest tak ze wystarczy ze przekrece kluczyk w stacyjce a cisnienie na zgaszonym motorze jest na maxa.
jak to mozliwe?

1405 - 06-03-2010, 22:57

Anntoni napisał/a:
jest tak ze wystarczy ze przekrece kluczyk w stacyjce a cisnienie na zgaszonym motorze jest na maxa.
jak to mozliwe?

Jak tak to po prosu zegar się piep...albo czujnik. Zakładając że wskaźnik oleju jest elektryczny. Posprawdzaj czy kable nie są poluzowane i wszystko łączy tak jak trzeba. Trzeba to zrobić przy silniku jak i przy zegarze... :arrow:

PiotrC - 07-03-2010, 10:38

Teraz wszystko jasne :)
Tak jak przypuszczałem; nawalił układ pomiarowy ciśnienia, a gdzie? To już musisz sobie sam poradzić :wink:
Pozdrawiam :)

Anntoni - 07-03-2010, 15:32

no coz bede szukac