Pajero II - [3.0 V6] PRZEWÓD GUMOWY POMOCY!
maja - 07-03-2010, 21:26 Temat postu: [3.0 V6] PRZEWÓD GUMOWY POMOCY! WITAM!Mam problem z uszkodzonym wężem od chłodnicy tym górnym jest niewielka dziurka i sączy się płyn.W serwisie powiedziano mi że jego koszt to ok 450.Czy może ktoś wie czy istnieje jakiś zamiennik?W sklepie z częściami powiedziano mi że można dobrać od jakiejś innej marki,tylko jakiej?Bardzo proszę o pomoc!
1405 - 07-03-2010, 22:03 Temat postu: Re: PRZEWÓD GUMOWY POMOCY!
maja napisał/a: | WITAM!Mam problem z uszkodzonym wężem od chłodnicy tym górnym jest niewielka dziurka i sączy się płyn.W serwisie powiedziano mi że jego koszt to ok 450.Czy może ktoś wie czy istnieje jakiś zamiennik?W sklepie z częściami powiedziano mi że można dobrać od jakiejś innej marki,tylko jakiej?Bardzo proszę o pomoc! |
Kolego bierz ten przewód w rękę i wal do jakiegoś składu z częściami używanymi. W Twojej okolicy na pewno jakiś znajdziesz...i coś powinieneś dobrać podobnego kształtem no i o takiej średnicy. Pracownicy pracujący w takich punktach są jak natchnieni...oglądnie, popatrzy, pomyśli, pójdzie na pół godziny i na pewno coś podobnego przywlecze.
Powodzenia
barciuu - 07-03-2010, 22:16
Witaj.
Miałem dokładnie taki sam problem. Pomógł mi Zbyszekm2 z tego forum.
e-pajero .
A może tu coś będzie?
www.sklep4x4.pl
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
jawaldek - 07-03-2010, 23:19
maja napisał/a: | W sklepie z częściami powiedziano mi że można dobrać od jakiejś innej marki |
1405 napisał/a: | Kolego bierz ten przewód w rękę i wal do jakiegoś składu z częściami używanymi. | a jeśli nie znajdziesz to kup taką srebrną taśmę i obklej dokładnie na całej długości na okrągło-->>jak ona się fachowo nazywa ???? ale taśma ta powinna być na wyposażeniu samochodu szczególnie jak w teren się jedzie. Na tym przewodzie gumowym nie masz aż takiego ciśnienia aby parokrotne oplecenie nie pomogło->> i to jest ten najprostszy zamiennik
Nazywa się ona->> taśma
http://www.karolewscy.pl/...50x10mb-srebrna
Faraonix - 07-03-2010, 23:47
Ewentualnie przetnij rure w miejscu dziury wstaw tulejke i skrec opaskami. Ja tulejke zrobilem z rurki miedzianej. Nie mialem takiej srednicy wiec przecialem w zdluz rurke 28mm, wyklepalem zeby byla prosta blacha, a nastepnie zawinalem na lopacie i zlutowalem.
jabol66 - 09-03-2010, 19:42
jawaldek napisał/a: | maja napisał/a: | W sklepie z częściami powiedziano mi że można dobrać od jakiejś innej marki |
1405 napisał/a: | Kolego bierz ten przewód w rękę i wal do jakiegoś składu z częściami używanymi. | a jeśli nie znajdziesz to kup taką srebrną taśmę i obklej dokładnie na całej długości na okrągło-->>jak ona się fachowo nazywa ???? ale taśma ta powinna być na wyposażeniu samochodu szczególnie jak w teren się jedzie. Na tym przewodzie gumowym nie masz aż takiego ciśnienia aby parokrotne oplecenie nie pomogło->> i to jest ten najprostszy zamiennik
Nazywa się ona->> taśma
http://www.karolewscy.pl/...50x10mb-srebrna
|
to chyba faktycznie jak w teren sie pojedzie bo tak na dłużej to troche lipa chyba
[ Dodano: 09-03-2010, 19:44 ]
a jeżeli jest to prosty wąż tzn. idzie bez rozgałęzień to jedź do sklepu z częściami od ciężarówek lub traktorów dotną ci nowego zbrojonego węża gumowego na wymiar
jawaldek - 09-03-2010, 21:02
jabol66 napisał/a: | bo tak na dłużej to troche lipa chyba | no nie tak do końca. Jest to faktycznie pół środek ale taśma jest bardzo mocna i ma wiele zastosowań Faraonix napisał/a: | Ewentualnie przetnij rure w miejscu dziury wstaw tulejke i skrec opaskami. | Bez urazy ale radźmy Koleżance prostsze rozwiązania->> nie każdy od razu musi mieć zmysł techniczny do Faraonix napisał/a: | Nie mialem takiej srednicy wiec przecialem w zdluz rurke 28mm, wyklepalem zeby byla prosta blacha, a nastepnie zawinalem na lopacie i zlutowalem. |
Faraonix - 09-03-2010, 21:19
Nie zwrocilem uwagi ze to kolezanka Ale z pewnoscia moze zlecic powyzsze zadanie koledze
|
|
|