To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] mechanizm różnicowy

grafi56 - 09-03-2010, 17:22
Temat postu: [Cari 1.6] mechanizm różnicowy
Witam,
mam carisme 1.6 95r.
Przy wymianie przegubu posypał mi sie krzyżak na półosi, skrzynie wyczyściłem całą, igieł nie ma, skrzynia hula, tylko cały czas podczas jazdy słyszę jednostajne stukanie, na luzie nic, tylko na biegu, przy niskich obrotach, na obrotach powyzej 3 tys., nic nie slychać.
Słyszałem, że to może posypały się satelity w mechanizmie różnicowym. dalej jeżdze ale nie wiem co robić:?
co to jest ten mechanizm różnicowy, ile kosztują do niego te satelity, jak ktoś cokolwiek wie, to proszę o rade

Anonymous - 09-03-2010, 19:01

cokolwiek by to nie było to rozbieranie i składanie skrzyni nie mówiąć o jej naprawie a o wymianie części zapomnij.
Jezeli jazda bedzie niemożliwa to szukaj skrzyni uzywanej np na alledrogo.
Musisz jednak liczyć się z wydatkiem około 1.000 zł.
POzdr.

parzon - 05-04-2014, 17:32

Witam,
podepnę się pod istniejący temat aby nie tworzyć kolejnego wątku.
Mam problem ze zdiagnozowaniem awarii, objawy wyglądają następująco, ruszam normalnie z jedynki, wciskam sprzęgło aby wrzucić dwójkę i po puszczeniu gazu jadąc jeszcze na jedynce zanim nacisnę sprzęgło słychać terkotanie, czy to coś ze skrzynią czy może poduszki ? objawia się to tylko na niskich obrotach tak do 2 tys i tylko po puszczeniu gazu po jedynce. Ponownie pojawia się to terkotanie przy hamowaniu silnikiem np niskich obrotach np na drugim biegu tez tak przy około 2 tys obrotow.

Mam nadzieję, że nasuną się Wam jakies pomysły.
Pozdrawiam