Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Znacznie głośniejszy dźwięk przy zmianie obro
dev - 11-03-2010, 15:32 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Znacznie głośniejszy dźwięk przy zmianie obro Witam,
Szukałem podobnego tematu, ale wszystkie dotyczyły głównie cykania, zaworów i ciśnienia. Ostatnio jechałem dłuższą trasą, obroty dochodziły czasami ponad 4 tys.
Gdy wybrałem się w trasę powrotną silnik nagle zaczął głośniej pracować przy dodawaniu gazu, hałas jest prawie 2x większy nić przedtem i niemal przypomina Golfa bez tłumika.
Co może być tego przyczyną? Dodam, że nie zauważyłem spadku mocy ani falowania obrotów.
Pozdrawiam
robertdg - 11-03-2010, 15:39
dev napisał/a: | hałas jest prawie 2x większy nić przedtem i niemal przypomina Golfa bez tłumika. | może dziurawy wydech
dev - 11-03-2010, 15:52
robertdg napisał/a: | dev napisał/a: | hałas jest prawie 2x większy nić przedtem i niemal przypomina Golfa bez tłumika. | może dziurawy wydech |
jednakże hałas dochodzi ewidentnie spod maski, z silnika. Aczkolwiek nie wykluczałbym, że układ wydechowy można by już wymienić.
robertdg - 11-03-2010, 15:54
dev, no a w okolicach komory silnika jest jeszcze kolektor wydechowy, za kolektorem jest złacze elastyczne, jednakże juz pod silnikiem
|
|
|