To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] OBJAWY ZUŻYCIA CZĘŚCI ZAWIESZENIA

tttwm - 12-03-2010, 14:04
Temat postu: [CAxA] OBJAWY ZUŻYCIA CZĘŚCI ZAWIESZENIA
W przciągu dwóch dni minąłem 3 samochody którym widziałem że coś rozłączył się przy kole bo wyglądało jak by chciało dalej toczyć się samo a nie z samochodem. Tym ludziom się nic nie stało, ale wyobraźnia działa, co by było gdy by... zdażyło się to na zakręcie przy dużej prędkości. Lepiej nie mysleć.
Sądzę że większość takich zdarzeń daje o sobie znać wczesniej. Chodzi mi o to aby opisać objawy które nawet motoryzacyjnemu laikowi (czytaj np. mnie). Dały by wyraźny znak na to że coś jest nie halo. Potocznie mówi się o stukach w zawieszaniu, ale u mnie jak jadę po dziórach lub torach to wszystko wali, łacznie z trzeszczącą deską rozdzielczą itd, aż ciężko wyłapać co jest nieprawidzłowe.
Proszę aby w tym temacie, Ci z was którzy mają wiedzę opisali dokładnie objawy w szczególności zagrażające bezpieczeństwu wynikającemu z zużycia zawieszenia.

Anonymous - 12-03-2010, 18:13

bardzo podoba mi się Twoja inicjatywa, chętnie poczytam co mają inni do powiedzenia bo dla mnie też stuki w zawieszeniu to dość ogólna kategoria
Maretzky85 - 13-03-2010, 09:10

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44016

Proszę Was bardzo. Zawieszenie prawie identyczne do CA i CJ, no i C5 ;)

tttwm - 15-03-2010, 09:09

Dzięki bardzo za tak fajny opis. Przyda się jak nie wiem. Po przeczytaniu uspokoiłem się trochę.