Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] wymiana lewarka zmiany biegów
sunefi - 13-03-2010, 06:46 Temat postu: [1G 90-94] wymiana lewarka zmiany biegów Właśnie kupiłem lewarek zmiany biegów i mam pytanie. Czy to można w prost sposób zamienić chodzi mi konkretnie czy jak odłączę tą linkę na samym dole nic się nie rozreguluje w biegach i co jeszcze czy dam rade to zrobić bez rozkręcania podłokietnika bo wydaje się mało miejsca żeby to się udało. Prosiłbym o mały poradnik jak się za to zabrać w wersji dla początkującego
zenek_bb - 14-03-2010, 21:00
po pierwsze mówisz myślę o 1G bo taki masz w avatarze ale na przyszłość napisz to w temacie, po drugie na jaki lewarek wymieniasz? na taki sam (stary uszkodziłeś) czy jakiś inny tuningowy (nie widziałem takich)? napisz albo załącz zdjęcie co to masz za lewarek
jak chcesz dokładny poradnik mogę ci zrobić photo story bo będę zdejmował podłokietnik i całą konsolę w przyszłym tygodniu, narazie powiem Ci co wiem, a rozkręcałem to kilka razy
cięgna regulujesz przy lewarku po jego montażu, jak wymieniasz na oryginalny to niebędziesz miał problemów lecz wymontowanie podłokietnika jest nieodzowne, jego demontaż niejest skomplikowany, zaczynasz od śrub na krzyżaki znajdujące się na bokach podłokietnika pod plastikowymi zaślepkami, potem wyciągasz czarny plastikowy pasek w miejscu łączenia podłokietnika z konsolą (pod radiem) po bokach ta listewka ma zaczepy wystarczy na końcach podważyć palcami, tam są 2 śrubki czarne na krzyżaka, potem wyciągasz ramkę mieszka skrzyni biegów, podważasz plastkikowym płaskim śrubokrętem żeby nie poniszczyć, ale można też wyszarpać za skórę mieszka przy rantach, potem w schowku masz jeszcze 4ry śruby do odkręcenia i podnosisz cały podłokietnik od tyłu i wyjmujesz. Jak będziesz miał lewarek przed oczyma bez problemu sobie poradzisz z wymianą. Czas wyjęcia konsoli około 10-15minut.
|
|
|