Archiwum - Proszę o ocenę (Carisma DID)
Tomit - 14-03-2010, 23:48 Temat postu: Proszę o ocenę (Carisma DID) Witam forumowiczów.
Chcę do Was dołączyć, ale najpierw muszę ...kupić, więc proszę o poradę: co sądzicie o tej Cari?
Cena:21000
Rok prod.:2003
Przebieg:135 tys. km
Poj. silnika:1900 ccm
Silnik:DID 115KM
Rodzaj paliwa:olej napędowy
garażowany, kierowca niepalący, zarejestrowany Wyposażenie pojazdu:ABS, alarm, aluminiowe felgi, centralny zamek Z pilotem, el. otw. szyby, el. reg. lusterka, immobilizer, klimatyzacja, komputer pokładowy, 4 pod. pow., regulowana kierownica, RO, tempomat, wspomaganie kierownicy
zdjęcia wraz z opisem http://picasaweb.google.c...feat=directlink
Po zapytaniu e-mail otrzymałem kilka dodatkowych informacji:
"...Auto zostało sprowadzone z Niemiec jakieś 5-6lat temu,
w Polsce nie było serwisowane w autoryzowanym serwisie, przebieg nie jest udokumentowany ale wystarczy spojrzeć na wnętrze i widać że jest autentyczny ...nigdy nie było z samochodem problemu, nic się nie dzieje i nie psuje i nie wymaga wkładu finansowego ..."
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Saqu - 15-03-2010, 14:33
Tak ze zdjęć nie można wyciągnąć za wiele, jakoś tak robione że za wiele nie widać, wydaje się ładna a oznaczeń z tyłu samochodu nie ma, coś jak by im znikały? :O
Fotel kierowcy nie powinien mieć czasem 2 kółek i 1 wajchy do przesuwania fotela?
Ogólnie tragicznie nie wygląda i warto byłoby rzucić na nią okiem na żywo
Matejko - 15-03-2010, 14:45
wajcha do przesuwania jest pod spodem
volve - 15-03-2010, 16:55
Saqu napisał/a: | a oznaczeń z tyłu samochodu nie ma, coś jak by im znikały? :O |
Chyba w Carismach to jest plaga :D Albo może może trzeba było za nie dopłacać(albo za ich brak) Pamiętam kiedyś w jakimś programie słyszałem, że bodajże w Audi albo Mercedesie trzeba było dopłacać za oznaczenia(albo za ich brak, dokładnie nie pamiętam już)
Tomit - 15-03-2010, 17:11
Po rozmowie telefonicznej z właścicielem dowiedziałem się że do wymiany są tarcze hamulcowe, czy przy takim przebiegu to normalne?
Saqu napisał/a: | oznaczeń z tyłu samochodu nie ma, coś jak by im znikały? |
Dowiedziałem się też że była puknięta od tyłu, stąd pewnie brak oznaczeń. Właściciel twierdzi że stłuczka była tylko powierzchowna. Proszę, poradźcie czego tam z tyłu szukać, gdzie zaglądać i czy w ogóle nie odpuścić sobie tego auta.
Mario - 15-03-2010, 17:22
Tomit napisał/a: | Właściciel twierdzi że stłuczka była tylko powierzchowna. Proszę, poradźcie czego tam z tyłu szukać, gdzie zaglądać i czy w ogóle nie odpuścić sobie tego auta. |
Wg mnie warto obejrzeć ją, nie przekreślać od razu bo spora część jak nie większość aut używanych to po jakiejś większej lub mniejszej kolizji jest. Tylko w większości aut sprzedawca zapewnia, że to auto "bezwypadkowe", a ten przez telefon widać podał co jest nie tak z nią.
Przejrzyj ją dokładnie sam, podnieś tą wykładzinę w bagażniku i tam zobacz jak to wszystko wygląda.
Warto też podjechać jak Ci się spodoba potem ją przebadać
pozdrawiam
Saqu - 15-03-2010, 18:20
Dobrze jak byś podjechał na kanał i zobaczył od spodu belke wzmacniającą tylny zderzak, na jednym zdjęciu gdzie klapa jest otwarta widać tak jakby ściana grodziowa była lekko wgięta tuż przy prawej lampie. Niby powierzchowne a oznaczenia znikły
Więc jak kolega MaRIo_ pisze, warto zwrócić na tą część auta uwagę przy oględzinach i nie przekreślać jej odrazu bo tak na pierwszy rzut oka prezentuje się dosyć ładnie
i Co do przebiegu.. To jest sprawa dyskusyjna
xjacobs - 15-03-2010, 22:31
tak, tarcze mogą się zużyć po takim przebiegu
w ss, którym powożę jedne z tarcz (chyba przednie) były wymieniane przy 150 tys.(przebiegu jestem w 100% pewien), więc możliwe
Tomit - 16-03-2010, 09:54
Właściciel samochodu mieszka w Karpaczu (strome podjazdy) stąd też może szybsze zużycie tarcz hamulcowych. Pewnikiem sprzegło też dostało w d..... Czy można i jak wyczuć zużycie sprzęgła? I od razu spytam o koło dwumasowe: czy przy sprawnym będę czuł jakieś drgania przenoszone na budę przez silnik na wolnych obrotach?
robertdg - 16-03-2010, 10:25
Dwumasa nie przenosi wibrań na bude karoserii, etc. zwalone koło dwumasowe stuka, najzwyczajniej w swiecie wali jak młotem o kowadlo, najbardziej na wolnych obrotach (bieg jałowy), w miare wzrostu obrotów zaczyna cichnac az prawie zamilka całkowicie, sprawdzić dwumase mozna tylko poprzez sciagniecie skrzyni
Tomit - 18-03-2010, 21:20
Po lekturze forum oraz przeanalizowaniu za i przeciw stwierdziłem że nie muszę kupić diesla, w związku z czym przedstawiam do oceny kolejne auto
http://otomoto.pl/mitsubi...-C11199349.html
Mario - 18-03-2010, 21:49
Po tych zdjęciach ciężko jest cokolwiek powiedzieć (przynajmniej mi)
Wygląda całkiem całkiem
Jedynie taki detal jak literka G, a właściwie jej brak z tyłu (napis GDI)
pozdrawiam
Saqu - 18-03-2010, 22:59
Hehe no spoko... Przebieg 68tys? bezwypadkowość.? Rok 2004 a chromowany gril? coś i znaczek taKi podniszczony, lewa lampa wygląda na wymienianą, albo to złudzenie albo zaraz lewe przedni koło wyprzedzi zderzak z Tyłu z tym G.. komuś się spodobał punkt G
Coś wysoko trzyma obroty przy włączonym silniku i praktycznie już nagrzanym, mnie wygląda jak by przedni lewy błotnik był malowany
Zdjęcia specjalnie tak lipnie robione? :O
|
|
|