Carisma - Techniczne - Brak podświetlenia zegarow na desce rozdzielczej
ison - 15-03-2010, 15:44 Temat postu: Brak podświetlenia zegarow na desce rozdzielczej Witam,
Panowie posiadam Carisme 1.8 gls (SOH) rocznik 1996, wczoraj padło mi oświetlenie na desce rozdzielczej, przeglądałem spis bezpiecznikow znajdujący się na forum, ale nie wynika z niego jasno, który bezpiecznik odpowiedzialny jest za podświetlanie deski rozdzielczej, możecie mi pomoc?
ps. wiem, ze podobny temat istnieje na forum, ale do tej pory nie padła konkretna odpowiedz, proszę o pomoc.
plecho1 - 15-03-2010, 15:48
Może padła ci regulacja podświetlenia.
ig_or - 15-03-2010, 15:56
Bezpiecznik od wskaźników masz w kabinie kierowcy ( u mnie w instrukcji jest opisany pod numerem 12 (10A) ).
Ostatnio też miałem problem ze wskaźnikami. Po jakimś czasie okazało się że problem był też z pozycjami - nie wiem jaka jest zależność między wskaźnikami a światłami pozycyjnymi, ale zrób przegląd też tych światełek
U mnie skończyło się tym że miałem zwarcie i trzeba było orać całą instalację bo kable były popalone na całej swojej długości......koszty niemałe i mam nadzieję że nie masz podobnego przypadku
Chooper - 15-03-2010, 16:02
ison,
regulamin forum pkt 1 i 2:
Cytat: | 1. Sprawdz czy temat cie nurtujacy nie pojawil sie juz na tym forum
2. Jesli znalazles podobny temat kontynuj watek |
|
|
|