To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Problem z Odplaeniem

Postremus - 15-03-2010, 21:13
Temat postu: Problem z Odplaeniem
Witam!!!

Dwa dni temu rano nie mogłem odpalić Seata, myślałem że to akumulator, więc zapaliłem na "zapych" ale po przejechaniu kilku kilometrów i zgaszeniu auta znowu nie mogłem zapalić. Próba z kablami nie przyniosła oczekiwanych rezultatów i okazało się że padł mi rozrusznik, który wymieniłem przy okazji dowiedziałem się, że moja 3-miesięcznya bateria nie trzyma prądu więc ją oddałem na gwarancję. Przeprosiłem mój stary akumulator i było wszystko ok do dzisiaj. Rano cała sytuacja się powtórzyła, ale po odpaleniu na "zapych" auto na wolnych obrotach zaczęło się nie miłosiernie dławić i zgasło (tak było za każdym razem kiedy próbowałem go zapalić).

Proszę o jak najszybsza pomoc!!!! Co może być przyczyną mojego problemu?

Sprawdziłem wszystkie kable i świece i było ok aż do dzisiaj wieczora kiedy to chciałem po pracy wrócić do domu. Auto zachowuje się tak jakby miał wyczerpany akumulator. Koleś mnie zaciągnął odpaliłem, dojechałem do domu, wyciągnąłem aku i podłączyłem pod prostownik a tutaj ZONK aku jak nowe w ogóle nie rozładowane!!!! Co się dzieje bo ja nie mam pomysłów a jutro mi bardzo auto potrzebne.

robertdg - 15-03-2010, 21:34

Mogłes przestawić rozrząd odpylając na zapych, swoją drogą powinieneś sprawdzić jakie napięcie ładowania daje alternator
Postremus - 15-03-2010, 21:47

Było sprawdzane i napięcie jakie daje jest odpowiednie.
edwin - 25-04-2010, 16:17

a może to tuleja na rozruszniku? ja tak miałem w omedze aku na pełnego naładowany i ledwo kręcił ale zakręcił bo aq varty :mrgreen: